Hallgrim Berg. (Foto: Marion Haslien)
I et innlegg på Facebook om boikott av Eurovision i Israel gir Hallgrim Berg både ros og ris. (Foto: Marion Haslien)

Nytt lokallag i Vest-Telemark

Mandag går startskuddet for MIFFs nyeste lokallag. Det skjer i Telemarksbygda Morgedal, på et møte der Hallgrim Berg (bildet9 er hovedtaler.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

– Brorparten av det norske folk burde vært interessert i å støtte Israel, som er det eneste fungerende demokratiet i Midtøsten. Norge og Israel deler svært mange grunnleggende verdier, sier Agnar Bratland fra Vinje.

Han er en av initiativtakerne til etableringen av det 20. lokallaget i Med Israel for fred. Samtidig kan nye lokalforeninger være på vei i Ålesund og på Lillehammer.

Bratland forteller at Halvor Øygarden, også fra Vinje, begynte å ta opp spørsmålet om lokallag av MIFF i Vest-Telemark allerede i 2010, da de to var sammen på tur i Israel.

Øygarden er tidligere landbrukssjef i kommunene Tokke og Vinje, kubonde og utdannet sivilagronom. Han har stått bak initiativet til lokallaget, men på grunn av uforutsett sykehusinnleggelse har han gitt ansvaret som kontaktperson for oppstartsmøtet videre til Agnar Bratland.

Dreng på geitebruk i Galilea
Bratland forteller at han har vært geitebonde i Vinje i 30 år, og kirketjener i 15, men nå er han pensjonert. De siste 20 årene har han hatt stor interesse for Israel.

– Det begynte da datteren min jobbet på kibbutz i Israel i 1993, og jeg og kona besøkte henne. To år senere dro jeg selv til Israel og jobbet tre måneder på Kibbutz. Etter enda to år var jeg tilbake som dreng på et geitebruk i Galilea i en måned, forteller han.

Bratland har etter dette arrangert flere gruppeturer til Israel i egen regi. I mai skal han lede Israels-tur for sjette gang, og til høsten skal han og kona Marit tilbringe to måneder i landet.

Nytt lokallag
Han har abonnert på MIFFs avis Midtøsten i fokus i mange år, og hatt glede og nytte av det. Men det har ikke foregått lokal aktivitet i organisasjonen før nå. Nå ser han frem til jevnlige møter i distriktet, med interessante foredragsholdere.

Det første møtet finner sted førstkommende mandag, 27. januar, i lokalene til Norsk Skieventyr i Morgedal. Der er det Hallgrim Berg som er hovedtaler, og temaet hans er: ”Israel – internasjonal hoggestabbe og demokratisk fyrtårn”. Det blir gratis å komme inn på møtet. Der vil lokallaget MIFF Vest-Telemark bli offisielt startet.

Regionen Vest-Telemark består av kommunene Vinje, Tokke, Fyresdal, Nissedal, Kviteseid og Seljord.

– Favner alle med interesse for Israel
Bratland tror mange i området vil kunne ha glede og interesse av det nye lokallaget.

– Jeg vet at den positive interessen for Israel er større i Vest-Telemark enn det medlemslistene til MIFF for området viser i dag, sier han, og peker på behovet for å tilegne seg informasjon om saker som gjelder Israel.

– Med den tilgangen man får på informasjon om Israel gjennom vanlige norske medier, er det helt nødvendig å få tilleggsinformasjon. MIFF er både partipolitisk og religiøst ubunden, og burde kunne favne alle som har en positiv interesse for Israel, mener han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart