Søk
Foredragsholder Hallgrim Berg (til venstre) sammen med noen av de nyvalgte styremedlemmene i Vest-Telemark: Anne Margrethe Lund, Agnar Bratland, Tor-Bjørn Nordgaard og observatør.
Foredragsholder Hallgrim Berg (til venstre) sammen med noen av de nyvalgte styremedlemmene i Vest-Telemark: Anne Margrethe Lund, Agnar Bratland, Tor-Bjørn Nordgaard og observatør.

Stor interesse for MIFF i Vest-Telemark

Mandag kveld ble det nye lokallaget MIFF Vest-Telemark en realitet. Hallgrim Bergs foredrag på foreningens første møte ble møtt med stor interesse i et nærmest fullsatt lokale.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Om lag 40 personer fra mange kanter i Vest-Telemark trosset snøføyke og isete kjøreforhold for å få med seg oppstarten av lokalforeningen MIFF Vest-Telemark mandag kveld. Det var samling i kafeen på Norsk Skieventyr i Morgedal.

En del av møtedeltakerne var allerede medlemmer av MIFF, men denne kvelden meldte hele 13 nye seg inn i organisasjonen for på den måten å vise sin støtte til Israels sak.

– Litt å stri med

40 Israelsinteresserte vest-telemarkinger møtte opp på den nye lokalforeningens første møte i Morgedal.
40 Israelsinteresserte vest-telemarkinger møtte opp på den nye lokalforeningens første møte i Morgedal.

Hallgrim Berg engasjerte deltakerne med sitt foredrag om Israel som ”hoggestabbe og demokratisk fyrtårn”.

Han gikk i rette med forestillingene om at Israel er et apartheidland, og om at millioner av palestinske flyktninger skulle ha noen rett til å vende tilbake til dagens Israel. Berg beskrev også den utfordrende situasjonen Israel befinner seg i med hensyn til sikkerhet.

– Israel er som et knappenålshode på kartet, med sine 0,18 prosent av arealet i Midtøsten og 21 arabiske land rundt seg som mer og mer blir styrt av aggressive islamistiske regimer. Landet er ikke stort større enn halvparten av Telemark fylke, og når de så skal holde fra seg fiendtlig innstilte islamister på alle kanter, har de sannelig litt å stri med, uttalte Berg i foredraget.

– Fått skylden for det meste

Hallgrim Berg engasjerte tilhørerne i Morgedal.
Hallgrim Berg engasjerte tilhørerne i Morgedal.

Hallgrim Berg påpekte hvordan jødene gjennom historien har fått skylden for det mest utrolige.

– Jødene har fått skylden for både svartedauden og alt mulig annet helt frem til våre dager. Statistiske undersøkelser viser at over 40 prosent av muslimene i Europa og USA tror at terroren 11. september 2001 var noe Amerika og Israel satte i gang for å kunne skylde på islam og gå løs på Irak. De har vært utsatt for alle slags konspirasjoner og mistenkeliggjøringer i alle år. I Midtøsten får jødene skylden uansett hva som er galt. Da det for et par år siden oppsto flom i et boligkvarter i Damaskus fordi en vannledning hadde sprunget lekk, meldte arabiske aviser at det trolig sto jøder bak.

Engasjement i salen
Berg tok frem to sentrale kriterier for hva han mener kan gjøre en fremtidig fredsavtale med palestinerne mulig.

– Israel må anerkjennes som en jødisk stat, og en eventuell palestinsk stat i Judea og Samaria, som i dag kalles Vestbredden, må være demilitarisert.

Etter foredraget kom kommentarer, innlegg og spørsmål fra salen om blant annet hvilken rolle religion spiller for å forstå Midtøsten-konflikten, skjevheten i den norske mediedekningen av Israel og hvordan de politiske holdningene i Norge kunne snu så radikalt i løpet av etterkrigstiden.

Flere møter fremover
I møtet ble det første styret for MIFF Vest-Telemark valgt. Styreleder er Halvor Øygarden fra Vehus i Vinje. Styremedlemmer er Anne Margrethe Lund og Vibeke Ruud fra Seljord, Agnar Bratland fra Vinje og Tor-Bjørn Nordgaard fra Seljord.

Lokallaget vil jevnlig invitere til arrangementer med et positivt fokus på Israel.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart