Foredragsholder Hallgrim Berg (til venstre) sammen med noen av de nyvalgte styremedlemmene i Vest-Telemark: Anne Margrethe Lund, Agnar Bratland, Tor-Bjørn Nordgaard og observatør.
Foredragsholder Hallgrim Berg (til venstre) sammen med noen av de nyvalgte styremedlemmene i Vest-Telemark: Anne Margrethe Lund, Agnar Bratland, Tor-Bjørn Nordgaard og observatør.

Stor interesse for MIFF i Vest-Telemark

Mandag kveld ble det nye lokallaget MIFF Vest-Telemark en realitet. Hallgrim Bergs foredrag på foreningens første møte ble møtt med stor interesse i et nærmest fullsatt lokale.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Om lag 40 personer fra mange kanter i Vest-Telemark trosset snøføyke og isete kjøreforhold for å få med seg oppstarten av lokalforeningen MIFF Vest-Telemark mandag kveld. Det var samling i kafeen på Norsk Skieventyr i Morgedal.

En del av møtedeltakerne var allerede medlemmer av MIFF, men denne kvelden meldte hele 13 nye seg inn i organisasjonen for på den måten å vise sin støtte til Israels sak.

– Litt å stri med

40 Israelsinteresserte vest-telemarkinger møtte opp på den nye lokalforeningens første møte i Morgedal.
40 Israelsinteresserte vest-telemarkinger møtte opp på den nye lokalforeningens første møte i Morgedal.

Hallgrim Berg engasjerte deltakerne med sitt foredrag om Israel som ”hoggestabbe og demokratisk fyrtårn”.

Han gikk i rette med forestillingene om at Israel er et apartheidland, og om at millioner av palestinske flyktninger skulle ha noen rett til å vende tilbake til dagens Israel. Berg beskrev også den utfordrende situasjonen Israel befinner seg i med hensyn til sikkerhet.

– Israel er som et knappenålshode på kartet, med sine 0,18 prosent av arealet i Midtøsten og 21 arabiske land rundt seg som mer og mer blir styrt av aggressive islamistiske regimer. Landet er ikke stort større enn halvparten av Telemark fylke, og når de så skal holde fra seg fiendtlig innstilte islamister på alle kanter, har de sannelig litt å stri med, uttalte Berg i foredraget.

– Fått skylden for det meste

Hallgrim Berg engasjerte tilhørerne i Morgedal.
Hallgrim Berg engasjerte tilhørerne i Morgedal.

Hallgrim Berg påpekte hvordan jødene gjennom historien har fått skylden for det mest utrolige.

– Jødene har fått skylden for både svartedauden og alt mulig annet helt frem til våre dager. Statistiske undersøkelser viser at over 40 prosent av muslimene i Europa og USA tror at terroren 11. september 2001 var noe Amerika og Israel satte i gang for å kunne skylde på islam og gå løs på Irak. De har vært utsatt for alle slags konspirasjoner og mistenkeliggjøringer i alle år. I Midtøsten får jødene skylden uansett hva som er galt. Da det for et par år siden oppsto flom i et boligkvarter i Damaskus fordi en vannledning hadde sprunget lekk, meldte arabiske aviser at det trolig sto jøder bak.

Engasjement i salen
Berg tok frem to sentrale kriterier for hva han mener kan gjøre en fremtidig fredsavtale med palestinerne mulig.

– Israel må anerkjennes som en jødisk stat, og en eventuell palestinsk stat i Judea og Samaria, som i dag kalles Vestbredden, må være demilitarisert.

Etter foredraget kom kommentarer, innlegg og spørsmål fra salen om blant annet hvilken rolle religion spiller for å forstå Midtøsten-konflikten, skjevheten i den norske mediedekningen av Israel og hvordan de politiske holdningene i Norge kunne snu så radikalt i løpet av etterkrigstiden.

Flere møter fremover
I møtet ble det første styret for MIFF Vest-Telemark valgt. Styreleder er Halvor Øygarden fra Vehus i Vinje. Styremedlemmer er Anne Margrethe Lund og Vibeke Ruud fra Seljord, Agnar Bratland fra Vinje og Tor-Bjørn Nordgaard fra Seljord.

Lokallaget vil jevnlig invitere til arrangementer med et positivt fokus på Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart