Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Græsvik blokkerer MIFF

Siden som møter Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, når han forsøker å besøke den offentlige Facebook-siden til TV2-journalisten Fredrik Græsvik. (Skjermdump kl. 14.00 torsdag 21. mai 2015)
Siden som møter Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, når han forsøker å besøke den offentlige Facebook-siden til TV2-journalisten Fredrik Græsvik. (Skjermdump kl. 14.00 torsdag 21. mai 2015)
TV2-journalisten Fredrik Græsvik anklager MIFF for å forakte ham og drive hatkampanje mot ham. Men han vil tydeligvis ikke ha svar.

Av alle norske Midtøsten-korrespondenter er nok TV2s journalist Fredrik Græsvik den som Med Israel for fred (MIFF) gjennom årene har skrevet minst om. Det skyldes fremfor alt at det har vært mye mindre å utsette på hans rapportering enn NRK-kollegaer med sterk anti-israelsk slagside.

Under Gaza-krigen sommeren 2014 hevdet Græsvik at Med Israel for fred (MIFF) og undertegnede «sprer løgn og hat» og driver «hatefull hetskampanje» mot ham. Men MIFF hadde på det tidspunktet ikke kritisert Græsvik i det hele tatt, og Græsvik har ikke kunnet gi noen dokumentasjon for sine påstander. TV2-journalisten tok til og med til orde for å stenge MIFF ute fra det offentlige ordskiftet.

Da Græsvik kom med sine anklager, var han bare blitt nevnt to ganger i MIFFs artikler. Tre dager tidligere kommenterte vi kort hans anklager om at MIFF hadde gjort dårlig research i en sak om Mads Gilbert. Artikkelen ligger der for alle som vil se om den inneholder løgn, hat eller hets rettet mot Græsvik.

I 2008 gjenga vi Græsviks reportasje om at en palestinsk gruppe hadde prøvd å ta livet av ham.

Denne uken har MIFF for første gang (!) kritisert Græsvik. Mandag påpekte vi hans ville konspirasjonsteori: «Israel-Palestina-konflikten har lagt grunnlag for konflikten i Afghanistan». Tirsdag tok vi en ny faktasjekk på Græsviks påstand «Muren rundt Betlehem ruver som en endeløs gravsten over alle fredssamtaler».

Græsvik går igjen i skyttergraven med anklager om hets. Han hevder MIFF-ledere forakter ham og han lurer på hva MIFF sier hvis han bare skriver «bø!».

MIFF avrundet saken fra mandag med det som var ment som en spøkefull spekulasjon om hva Græsvik snakket om sammen med Hamas-lederen. Græsvik tok tydeligvis ikke spøken, og vi beklager at denne setningen ble med. Den ble fjernet.

Vi forakter ikke Græsvik. Snarere tvert imot. Vi har hatt respekt for det motet han ofte har vist i sin jobb som utenrikskorrespondent. De som følger med på Midtøsten-debatten bør vite godt hvor langt ut på viddene en debatt kan komme når kritikk blir forvekslet med hat.

Alle de andre anklagene og hånen som Græsvik ellers leverer, kan vi ikke svare på. For Græsvik har blokkert Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, fra å komme inn på hans Facebook-side eller se hans kommentarer. Det gjelder også kommentarer som Græsvik har lagt ut i MIFFs eget kommentarfelt!

Man kan spørre hvem som hater hvem? De som har tilgang til Græsviks Facebook-side kan i hvert fall med all tydelighet se hvordan hans heiagjeng tenker om Israel og MIFF.

 

Hvor langt Græsvik går

4. mai 2015 gikk Græsvik langt i å trekke paralleller mellom Israel på den ene siden og apartheidregimet i Sør-Afrika, terrororganisasjonen IS og nazistene. Han skrev på Facebook:

«Ja beskyldningene hagler lett om ubalanse når man dekker denne konflikten [mellom Israel og palestinerne]. Og det er utfordrende både for journalister og redaktører å sile vekk meningsløse beskyldninger. Objektiv rapportering tillegges subjektive meninger fordi lidelsene er langt større på den ene siden. Ingen krevde «balansert» dekning av raseskillepolitikken i Sør-Afrika, IS sin brutalitet, eller ugjerningene gjennomført av nazistene.»

Norske utenrikskorrespondenter med et slikt syn på verden, historien og presseetikken vil aldri kunne få immunitet for kritikk fra MIFF. Selv ikke om de bruker Facebooks blokkeringsverktøy.

Skjermdump av en Facebook-samtale som TV2s Fredrik Græsvik deltok i 4. mai 2015.
Skjermdump av en Facebook-samtale som TV2s Fredrik Græsvik deltok i 4. mai 2015.
Natt til 21. mai har Græsvik publisert dette bildet på sin Facebook-side. (Skjermdump)
Natt til 21. mai har Græsvik publisert dette bildet på sin Facebook-side. (Skjermdump)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart