Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tre glade karer på stand (Foto: Geir Knutsen)
Tre glade karer på stand (Foto: Geir Knutsen)

MIFF Trondheim stod på stand i tre dager

Martnan i Trondheim er et av de største markedene i Norden av sitt slag. Over 100.000 besøkende og rundt 200 utstillere deltok i år. MIFF var også på plass.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

For første gang deltok MIFF Trondheim i forrige uke med en informasjonsstand på det årlige tre dager lange arrangementet Martnan i sentrum av Trondheim. Ni ivrige og stolte MIFF-medlemmer vekslet på å bemanne standen og forsvare Israel rundt ni timer daglig fra tirsdag 23. juni til torsdag 25. juni.

Dagene ble delt opp i 3-timers vakter og rundt 300 eksemplarer av spesialmagasinet, rundt 20 eksemplarer av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus og et titalls aktuelle artikler fra MIFFs nettside ble delt ut. I tillegg var det mulig for de besøkende å kjøpe israelske varer til inntekt for MIFF Trondheim.

Mange forbipasserende stoppet opp for å prate og gi sin støtte. Noen var uenige. De fikk fakta og gode argumenter til forsvar for Israel fra MIFF-medlemmene.

Ni andre organisasjoner, deriblant Amnesty International, deltok med egne stands i det reserverte området i Kongens gate ved Torvet.

MIFF Trondheim betalte litt over to tusen kroner for standstillatelsen, men etter alle positive tilbakemeldingene å dømme, var dette vel anvendte penger.

– Jeg synes det var en fin opplevelse å være med å gjøre noe for Israel og MIFF, sa MIFF-medlem Doris Anita Berg. – Eneste negative var en dame som var negativ til jøder, men hun bare svarte det idet hun gikk forbi. Ellers hyggelig med de som stoppet og pratet.

Tidligere leder i MIFF Trondheim, Arne Bjarte-Larsson, mente dette var et glimrende tiltak som bør gjentas i årene som kommer.

Bjørn Røstum og Arne Bjarte-Larsson på stand (Foto: Geir Knutsen)
Bjørn Røstum og Arne Bjarte-Larsson på stand (Foto: Geir Knutsen)

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart