Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

MIFF Trondheim stod på stand i tre dager

Tre glade karer på stand (Foto: Geir Knutsen)
Tre glade karer på stand (Foto: Geir Knutsen)
Martnan i Trondheim er et av de største markedene i Norden av sitt slag. Over 100.000 besøkende og rundt 200 utstillere deltok i år. MIFF var også på plass.

For første gang deltok MIFF Trondheim i forrige uke med en informasjonsstand på det årlige tre dager lange arrangementet Martnan i sentrum av Trondheim. Ni ivrige og stolte MIFF-medlemmer vekslet på å bemanne standen og forsvare Israel rundt ni timer daglig fra tirsdag 23. juni til torsdag 25. juni.

Dagene ble delt opp i 3-timers vakter og rundt 300 eksemplarer av spesialmagasinet, rundt 20 eksemplarer av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus og et titalls aktuelle artikler fra MIFFs nettside ble delt ut. I tillegg var det mulig for de besøkende å kjøpe israelske varer til inntekt for MIFF Trondheim.

Mange forbipasserende stoppet opp for å prate og gi sin støtte. Noen var uenige. De fikk fakta og gode argumenter til forsvar for Israel fra MIFF-medlemmene.

Ni andre organisasjoner, deriblant Amnesty International, deltok med egne stands i det reserverte området i Kongens gate ved Torvet.

MIFF Trondheim betalte litt over to tusen kroner for standstillatelsen, men etter alle positive tilbakemeldingene å dømme, var dette vel anvendte penger.

– Jeg synes det var en fin opplevelse å være med å gjøre noe for Israel og MIFF, sa MIFF-medlem Doris Anita Berg. – Eneste negative var en dame som var negativ til jøder, men hun bare svarte det idet hun gikk forbi. Ellers hyggelig med de som stoppet og pratet.

Tidligere leder i MIFF Trondheim, Arne Bjarte-Larsson, mente dette var et glimrende tiltak som bør gjentas i årene som kommer.

Bjørn Røstum og Arne Bjarte-Larsson på stand (Foto: Geir Knutsen)
Bjørn Røstum og Arne Bjarte-Larsson på stand (Foto: Geir Knutsen)

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart