Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Medlemmer fra MIFF Ringerike besøkte Holocaustsenteret

HL-senteret i Oslo (Foto: Wikipedia Commons)
HL-senteret i Oslo (Foto: Wikipedia Commons)
Omvisningen på Holocaustsenteret gjorde et sterkt inntrykk på besøkende MIFF-medlemmer fra Ringerike.

Lørdag 24. september organiserte styret i MIFF Ringerike en tur for MIFF-medlemmer til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (Holocaustsenteret) i Oslo.

Lokalforeningens sekretær, Cathe Ann Western, har skrevet følgende referat fra turen:

«Medlemmer fra MIFF Ringerike møttes først på Vik i Hole kommune for å samkjøre inn til Holocaustsenteret, som holder til i Villa Grande på Bygdøy i Oslo. Ett medlem fra Oslo var også påmeldt. Under planleggingen av turen fikk MIFF Ringerike god hjelp fra Holocaustsenteret i å planlegge for hvordan besøket skulle gjennomføres. Vi fikk egen guidet omvisning kl. 13:00. Ettersom vi kom til senteret to timer før omvisningen skulle starte, ble det god tid for oss å se den permanente utstillingen og å spise lunsj.

Det var svært lærerikt og tankevekkende å få høre om jødenes historie i Europa fra middelalderen og fram til slutten av 2. verdenskrig. Så mye lidelse og nød, svært urettferdig og umenneskelig behandling som jødene har blitt utsatt for på europeisk jord. Det er mye å ta innover seg, og lite å være stolt av. Guiden fortalte at det i tillegg til de 6 millioner jøder som ble utryddet under krigen, også ble drept rundt 20 millioner slavere for å rydde plass til det nazistene kalte Lebensraum for den ariske rasen.

Utstillingen gjorde et sterkt inntrykk. Den er oversiktlig og grundig, og bidrar til at man som besøkende får enda større iver til å støtte jødenes sak og intenst håpe at historien aldri må gjenta seg.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart