Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ingen virker å bry seg om de 100.000 rakettene som står siktet inn mot Israel

Den britiske obersten Richard Kemp besøkte MIFF Forum 2016. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Den britiske obersten Richard Kemp besøkte MIFF Forum 2016. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Den britiske obersten Richard Kemp mener verdenssamfunnet ignorerer trusselen fra Hizbollah.
  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). 

 

Land som fortsatt har relasjoner med Iran og Libanon, må fokusere på trusselen som den Teheran-styrte terrorgruppen Hizbollah utgjør mot Israel istedenfor å vente på at krigen skal komme og så rette pekefinger. Det forteller Richard Kemp, som tidligere var øverstkommanderende for de britiske styrkene i Afghanistan. I fjor var han i Israel og studerte trusselen fra Hizbollah og hvordan landet kan håndtere den.

– Jeg ønsker å advare det internasjonale samfunnet om at noe må bli gjort for å hindre Hizbollah, under ledelse av Iran, i å angripe Israel. Israel vil svare på et slikt angrep og det vil føre til sivile tap. Derfor gir vi beskjed om at dette kan komme til å skje. Hvis hvis det skjer, så er det Hizbollah som er ansvarlig for de sivile tapene, ikke Israel, sier Kemp i et intervju med den israelske avisen Jerusalem Post.

Den erfarne militære lederen mener verdenssamfunnet undervurderer trusselen fra Hizbollah og islamistisk terrorisme. Han viser til FN-resolusjonen etter den andre Libanon-krigen som skulle demilitarisere den sørlige delen av Libanon. Men til tross for at resolusjonen slo fast at kun den libanesiske hæren skulle være bevæpnet, har Hizbollah gjennom flere år bygget opp et enormt arsenal av våpen i denne regionen.

– Ingen virker å bry seg om de 100.000 rakettene som står siktet inn på Israels sivilbefolkning, sier Kemp, som mener det må legges mer press på Libanon.

For til tross for at det ifølge FN-resolusjonen ikke skal være andre våpen i Sør-Libanon enn dem som tilhører den libanesiske hæren, blir det anslått at Hizbollah kan ha så mye som over 150.000 raketter i sitt arsenal. Kemp mener det også må legges mer press på Iran, som støtter Hizbollah, og peker på atomavtalen som har medført at milliarder av dollar er blitt frigjort til den islamske republikken. Det gjør igjen at det drypper penger og våpen på terrorgruppen Hizbollah i Libanon.

Høsten 2016 holdt Richard Kemp flere foredrag på MIFF Forum i Stavanger. I det ene foredraget snakket han om hvordan Israel kjemper for å unngå sivile tap i krig. I det andre foredraget snakket han om vestens ettergivenhetspolitikk og hvordan «de som fordømmer Israel, har blod på hendene».

Et nedgravd rakettsystem i det sørlige Libanon fra 2006. Nå blir det anslått at Hizbollah har minst 100.000 raketter siktet inn mot Israels sivilbefolkning. (Foto: IDF/Wikipedia)
Et nedgravd rakettsystem i det sørlige Libanon. Dette bildet er tatt i forbindelse med forrige krig i 2006. Nå blir det anslått at Hizbollah har minst 100.000 raketter siktet inn mot Israels sivilbefolkning. (Foto: IDF)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart