Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bassem Eid kommer til Israel-konferansen. Gjør du?

Bassem Eid (59) kommer til Israel-konferansen på Gjøvik. Gjør du? (Foto: Skjermdump YouTube)
Bassem Eid (59) kommer til Israel-konferansen på Gjøvik. Gjør du? (Foto: Skjermdump YouTube)
Den palestinske boikott-motstanderen er en av mange spennende foredragsholdere.

I helgen 9. til 11. juni arrangerer Med Israel for fred Israel-konferanse på Quality Hotel Strand på Gjøvik. Israel-konferansen er en blanding av faglig påfyll med spennende foredrag av dyktige foredragsholdere, organisasjonsarbeid med MIFFs generalforsamling og sosialt samvær med Israel-venner fra hele landet.

Blant dem som kommer for å holde foredrag er palestineren Bassem Eid (59). Han er en kjent kommentator og analytiker i israelske medier og har en lang karriere bak seg som palestinsk menneskerettighetsaktivist.

Han har fokus på menneskerettighetsbruddene til de palestinske selvstyremyndighetene og de palestinske militærstyrkene. I en årrekke drev han Palestinian Human Rights Monitoring Group, men har i senere tid fokusert på arbeidet som politisk analytiker i israelske medier og som foredragsholder i en rekke land. Eid er en uttalt kritiker av BDS og taler boikottbevegelsen midt imot.

En annen spennende foredragsholder som kommer til Gjøvik er den israelske forfatteren Benjamin Pogrund (84). Født i Sør-Afrika og oppvokst i Cape Town begynte han i 1958 sin karriere som journalist i avisen The Rand Daily Mail, hvor han til slutt ble ble assisterende redaktør. The Rand Daily Mail var den eneste avisen på den tiden som rapporterte om hendelser i de svarte gettoene i Sør-Afrika.

Benjamin Pogrund. (Foto: Privat)

Gjennom sitt arbeid ble han en betydningsfull opponent mot apartheidregimet og nøt stor respekt hos blant andre Nelson Mandela, som også ble en personlig venn av ham. Pogrund har senere jobbet i Boston og London og skrevet bøker om den Sør-Afrikanske pressen under apartheid og om Nelson Mandela. Han emigrerte til Israel i 1997 og bor nå i Jerusalem sammen med sin kone.

Pogrund kaller apartheidanklagene mot Israel falske. «Alle som vet hva apartheid var og som kjenner Israel i dag, forstår det. Bruk av apartheid-stempelet er i beste fall et resultat av uvitenhet og naivitet og i verste fall kynisk og manipulativt», har han tidligere sagt om apartheid-anklagen mot Israel.

I tillegg til disse to interessante foredragsholderne er det mye annet spennende på programmet. Blant annet vil vi få høre Jan Benjamin Rødner, en av MIFFs grunnleggere, fortelle om 120 år med zionisme på 60 minutt. MIFFs daglige leder Conrad Myrland vil holde foredrag om hva Donald Trump betyr for Israel.

Fullstendig program finner du her. Priser for deltakelse finner du på påmeldingssiden på deltager.no. Siste påmeldingsfrist er 31. mai.

MIFF ser veldig frem til noen flotte sommerdager i Gjøvik og håper å se flest mulig av dere der. For spørsmål om arrangementet, eller direkte påmelding til MIFF, kontakt Kjetil Ravn Hansen på kjetil@miff.no eller tlf. 45 24 45 98.

NB! Ungdom kan få gratis deltakelse! Blant ungdom opp til 30 år som melder seg på med søknad innen oppgitt tidsfrist velger MIFF ut opptil ti ungdommer som kan få gratis opphold og dekning av inntil 70 prosent av reisekostnadene.

For spørsmål om arrangementet, kontakt MIFFs ungdomskoordinator Kjetil Ravn Hansen på e-post kjetil@miff.no eller tlf. 45 24 45 98.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart