Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Valgkomiteens forslag til nytt styre i MIFF

Lars Nordgård feires som MIFF-medlem nr ti tusen. Her er han avbildet under MIFFs europeiske Israel-konferanse, (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Lars Nordgård. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Bli kjent med menneskene som valgkomiteen ønsker skal inn i styret til Med Israel for fred.

Lørdag formiddag har Med Israel for fred (MIFF) generalforsamling under Israelkonferansen på Gjøvik. Da vil Morten Fjell Rasmussen trekke seg som styreleder etter ni år i stillingen. Valgkomiteen har innstilt Bengt-Ove Nordgård, som i dag er nestleder, til ny styreleder i MIFF. Selv om Rasmussen etter eget ønske gir seg som styreleder, er han innstilt som nestleder av valgkomiteen. Kjetil Ravn Hansen, som fra før er ansatt som organisasjonssekretær og har vært medlem av hovedstyret de siste årene, er innstilt som sekretær i hovedstyret. Han overtar etter Gabriel Edland, som har vært styreleder og sekretær i en årrekke.

Her kan du lese MIFFs årsrapport for 2017.

Kristoffer Vikan er innstilt som nytt medlem i hovedstyret. Vikan er i dag varamedlem i hovedstyret og overtar plassen til Gabriel Edland, hvis valgkomiteens innstilling får støtte av generalforsamlingen. Edland har valgt å gi seg i hovedstyret, men fortsetter trolig i MIFFs valgkomité. Styreplassene til Jan Benjamin Rødner, Frode Jacobsen og Astrid Salvesen Shwartz er ikke på valg i år.

Det er blant varamedlemmene det er størst endringer i år. Hanne Christine Øvrejorde, som har vært varamedlem det siste året, er innstilt på ett år til som vara. Valgkomiteen foreslår også at Lewi Brevik og Lars Nordgård kommer inn som helt nye varamedlemmer.

Lewi Brevik er 61 år og kommer fra Skjeberg ved Sarpsborg. Tidligere bodde han i Levanger i Nord-Trøndelag, hvor han var politisk aktiv for KrF. Han deltok og fullførte MIFFs kurs i fjor høst, og har siden blitt varamedlem i MIFF Østfold.

– Jeg har alltid vært interessert i og forsvart Israel. Etterhvert som løgnene og svartmalingen av Israel har tatt fullstendig overhånd, har jeg innsett at man trenger kunnskap langt utover noen bibelvers for å kunne tale Israels sak. Jeg var i Israel for 2 år siden og traff mange hyggelige mennesker. Da jeg kom hjem, var det mange som lurte på hvorfor jeg hadde reist dit. Jeg svarte som sant var at jeg ønsket med egne øyne å se hvordan det er der. Jeg følte etterhvert behov for å lære mer for å kunne sette ting i sammenheng og også for å hjelpe andre å forstå Israel og konflikten med palestinerne bedre. Jeg fant etterhvert ut at MIFFs måte å jobbe på i forhold til Israel er den som ligger mitt hjerte nærmest, sier Brevik.

Her kan du besøke Facebook-profilen hans.

Lars Nordgård er 28 år og ble tidligere i år valgt inn i lokalstyret til MIFF Asker. Han var en av deltakerne på MIFFs ungdomskonferanse på Gardermoen for noen måneder siden. Han skal også være med på MIFFs ungdomstur til Israel i sommer. I fjor ble han medlem nummer 10.000.

– Helt siden ungdomstiden har jeg vært interessert i å lære mer om andre kulturer, historie og politikk. Jeg valgte derfor å studere i utlandet så jeg kunne kombinere muligheten til å få formell kompetanse innen økonomi samtidig som jeg utvidet min horisont på andre områder. Som student fulgte jeg nyhetsbildet tett og forsto raskt at konflikten mellom israelerne og araberne ikke ble dekket på en nøytral og fullstendig måte av mediene. Jeg ble særlig frustrert over at årsakene til at israelerne måtte handle som de gjorde i konflikten ikke ble kommunisert. Jeg bestemte meg for å lære enda mer om konflikten, og jeg har siden den gang lest flere bøker og tatt online-kurs i Midtøstens historie, fortalte Nordgård den gangen.

Her kan du besøke Facebook-profilen hans.

Valgkomiteen i MIFF har bestått av Geir Knutsen, Mette Johanne Follestad og Solveig Rye Ghatso.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart