Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Var ambassadør i Israel for verdens «mest Israel-vennlige statsminister»

Canadas tidligere ambassadør i Israel, Vivian Bercovici, besøkte MIFF Forum på Gardermoen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Canadas tidligere ambassadør i Israel, Vivian Bercovici, besøkte MIFF Forum på Gardermoen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Vivian Bercovici møtte mye motstand som Canadas ambassadør i Israel.

Vivian Bercovici, Canadas tidligere ambassadør i Israel, var første foredragsholder på MIFF Forum på Gardermoen. Bercovici var ambassadør i Israel fra 2014 til 2016. Hun ble utnevnt til stillingen av Canadas tidligere statsminister Stephen Harper, som mange mener var verdens «mest Israel-vennlige statsminister» fra 2006 til 2015.

– Jeg har hørt masse skryt om deres organisasjon, MIFF, så jeg er veldig takknemlig over å få lov til å være her, sa Bercovici da hun startet foredraget på Gardermoen.

Bercovici jobbet som advokat før hun ble utnevnt til stillingen som ambassadør. Hun var ekstremt stolt da hun fikk muligheten til å representere Canada i Israel, et land hun personlig har et godt forhold til. Bercovici er en kanadisk jøde.

– Jeg fikk mange advarsler om å ta jobben som ambassadør. Den ene var at jeg ville risikere å representere en politikk jeg ikke nødvendigvis ville være enig i. Det var ikke noe problem, jeg hadde jo jobbet som advokat. Det andre var at jeg kom til å bli en offentlig person, som ville risikere å bli utsatt for mye skittkasting. Jeg tenkte at det var en liten pris å betale for å få lov til å ha denne ærefulle jobben, sa hun.

Likevel ble hun sjokkert og overrasket over reaksjonene som fulgte. Mange kritiserte utnevnelsen av henne som ambassadør på grunn av hennes jødiske bakgrunn.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle få så mange beskyldninger mot meg. Jeg ble beskyldt for å være illojal mot Canada og for å være en islamofobisk jødisk kvinne. Jeg overdriver ikke i det hele tatt. Reaksjonene var grusomme, forklarte hun.

Hun er ikke i tvil om at det var hennes jødiske bakgrunn som gjorde at hun ble så angrepet. Andre ambassadører opplevde ikke å få slike spørsmål om sin lojalitet.

– Jeg svømte ikke bare mot strømmen. Jeg svømte opp Niagarafallene hver eneste dag. Det var så mye motstand, fortalte Bercovici, som til tross for vanskelighetene syntes det var gøy å være Stephen Harper og Canadas ambassadør i Israel. Under Harpers ledelse var Canada regnet som et av verdens mest Israel-vennlige land.

– Vi var ikke blinde tilhengere av Israel, men vi behandlet dem med respekt og behandlet dem slik vi behandlet andre land, forklarte den tidligere ambassadøren.

Hele foredraget kan du i opptak her;


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart