Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

MIFF lot unge medlemmer lære om Israel fra unge israelere

Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld fra Stand With Us i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld fra Stand With Us i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
MIFF Kristiansands ungdomshelg ble en suksess, ikke minst på grunn av Aviv Rosenfeld og Yuval Rahamim fra Israel.

Første helg i februar var over 20 unge medlemmer av MIFF samlet til seminar i Kristiansand. Fra fredag kveld til tidlig søndag ettermiddag fikk ungdommene høre en rekke foredrag. Her er noen av deres beskrivelser med egne ord.

– Det var en utrolig kjekk og lærerik helg, der vi blant annet har fått møte israelske ungdommer og andre Israel-interesserte. Vi lærte mer om BDS, det norske medias løgnindustri og om MIFFs arbeid og påvirkning. Sosialt og hyggelig med andre ungdommer som deler samme syn som deg om Israel, sier Jens David Bjørnevoll Roset.

– Jeg ble veldig glad for å se et så stort engasjement for Israel blant unge nordmenn, sier Debra An Malec.

– Vi har lært mye om Israel, blant annet om boikottbevegelsens svartmaling av Israel. Vi har også fått høre israelske ungdommers historie. De ga mange nyanser av konflikten og livet i Israel, sier Magnus Mathisen.

– Det gjorde inntrykk å få høre fra israelere. Vi fikk en dypere forståelse av konflikten og hvordan Israel håndterer situasjonen, sier Jens Samuel Dalehaug. Han forteller at Rolf Solås, som har besøkt Israel over hundre ganger, holdt en givende forelesning som ga mye kunnskap.

– Det som gjorde mest inntrykk på meg var videoen «Jøder i Norge» (minidokumentar fra TV), hvor vi fikk se hvor stort jødehatet i Norge er. Det gjorde også inntrykk å høre hvordan Yuval og Aviv fra Israel opplevde sin vernepliktstjeneste, sier Helge Stangvik.

Ungdomshelgen var planlagt og ledet av MIFFs ungdomskoordinator Kjetil Ravn Hansen. Fra Israel deltok de to ungdommene Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld. Begge er tilknyttet organisasjonen StandWithUs. Conrad Myrland holdt to foredrag for deltakerne via videolink.

Yuval Rahamim holder foredrag for deltakerne på MIFFs ungdomskonferanse. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Yuval Rahamim holder foredrag for deltakerne på MIFFs ungdomskonferanse. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, holdt to foredrag for deltakerne på konferansen via videolink. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, holdt to foredrag for deltakerne på konferansen via videolink. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Les mer om programmet for helgen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart