Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Styremedlem i MIFF truet på livet

Kristoffer Vikan. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Kristoffer Vikan sitter i hovedstyret til Med Israel for fred. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Det kan være tøft å stå opp for Israel. Det har Kristoffer Vikan fått erfare.

Kristoffer Vikan, som sitter i hovedstyret til MIFF, fikk i fjor et trusselbrev på bilen og drapstrusler skrevet på vinduene hjemme. I brevet står det blant annet «hyller vold mot sånne som deg» og at «du skal ikke tro at vi ikke ser deg, og vet hvor du er». Hendelsen ble først omtalt hos NRK Trøndelag.

– Jeg ble veldig redd, siden de skriver at de vet hvor familien min bor. Det var ikke noen dårlig spøk. Jeg oppfattet brevet som en drapstrussel, sier Vikan i intervjuet med NRK. Truslene kom i fjor, men Vikan ønsker å fortelle om truslene nå for å belyse hvor utsatt folkevalgte er for hets og sjikane.

I tillegg til å være styremedlem i MIFF er han også nestleder i Trøndelag Frp og kommunestyrerepresentant i Steinkjer. Truslene ble anmeldt til politiet, men saken ble henlagt da de ikke fant ut hvem som stod bak truslene.

23-åringen blir i trusselbrevet omtalt som et «jævla jødesvin» og det står at «en dag er det du som ligger med hodet ned i asfalten og blir undertrykt». Samme dag som han mottok trusselbrevet ble det også skrevet «død jøde» med ketchup på vinduene i hjemmet hans.

– Jeg ble ordentlig redd og paranoid, for denne påskriften var ikke der på morgenen da jeg fant brevet på bilen. Jeg begynte å lure på om noen hadde fulgt etter meg på arbeid, visste noen hvor jeg var til enhver tid?

Etter hendelsen i mai i fjor har ikke Vikan opplevd nye trusler.

– Jeg har heldigvis ikke opplevd noe lignende siden, sier han.

I reportasjen til NRK blir MIFF omtalt som en omstridt organisasjon. Det er en ordbruk som får MIFFs daglig leder Conrad Myrland til å reagere.

– NRK er vel adskillig mer omstridt enn MIFF, med hundretusenvis av mennesker som har sterke meninger om dem? Jeg forstår ikke at journalisten bruker et slikt ord, særlig ikke i en sak der en av våre unge tillitsvalgte er truet på livet. Det er i beste fall umusikalsk, sier Myrland.

Det var dette brevet Kristoffer Vikan fant festet til bilvinduet sitt en dag i mai i fjor. (Foto: Privat)
Det var dette brevet Kristoffer Vikan fant festet til bilvinduet sitt en dag i mai i fjor. (Foto: Privat)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart