Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

På MIFFs Israelkonferanse får du høre hvordan det er å være nabo av Hamas

På MIFFs Israelkonferanse kan du høre Orit Zadikevitch (oppe til venstre), Anat Maoz og Grisha Yakubovich fortelle om trusselen fra Hamas-regimet på Gaza-stripen, og hvordan hverdagen oppleves for israelere i området. (Foto: Privat/ Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
På MIFFs Israelkonferanse kan du høre Orit Zadikevitch (oppe til venstre), Anat Maoz og Grisha Yakubovich fortelle om trusselen fra Hamas-regimet på Gaza-stripen, og hvordan hverdagen oppleves for israelere i området. (Foto: Privat/ Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
To israelske kvinner fra nabolaget til Hamas og en israelsk oberstløytnant med en mannsalders erfaring fra Gaza kommer til MIFFs Israelkonferanse.

MIFFs årlige Israelkonferanse og landsmøtehelg arrangeres på Scandic Sørlandet i Kristiansand fredag 31. mai til søndag 2. juni. Ta med familie og venner og kombiner gjerne deltakelsen med et besøk i Kristiansand Dyrepark som ligger like ved.

De siste 18 årene har israelske byer og tettsteder langs grensen til Gaza-stripen blitt utsatt for granat- og rakettangrep fra palestinske terrorister. Det siste året har Hamas-terrorister sendt brannbomber inn på israelsk side som har ødelagt store områder, og det er stadige forsøk, både over og under bakken, på å ta seg inn over grensen til Israel for å gjennomføre angrep.

På Israelkonferansen kan du møte tre israelere som er velkjent med denne trusselen.

Orit Zadikevitch (48) og Anat Maoz (54) kommer begge fra kibbutzer like ved Gaza-grensen. I en panelsamtale lørdag ettermiddag forteller de hvordan det føles å være nærmeste nabo til en islamistisk terrororganisasjon. Hvordan reagerer man som mor til småbarn når nabolaget du bor i blir utsatt for rakettangrep? Hvordan er det å leve med utryggheten av angrepstunneler hvor islamistiske terrorister kan dukke opp av jorda når som helst?

Den pensjonerte oberstløytnanten Grisha Yakubovich er ekspert på situasjonen på Gaza-stripen. Lørdag holder han foredrag om hva som skjer i det Hamas-kontrollerte området, søndag holder han foredrag om hva som skjer på Vestbredden. Grisha er en veldig god formidler, som vi har brukt på MIFFs ungdomsturer til Israel. Du vil ikke gå glipp av hans to foredrag!

Yakubovich har bakgrunn som sjef for den sivile avdelingen ved IDFs koordinasjonskontor for kontakt med palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen (COGAT). Han har ledet strategisk dialog med det internasjonale samfunn, israelske og palestinske myndigheter om økonomi, infrastruktur og relasjoner.

  • Du kan også høre flere andre aktuelle og viktige foredrag på Israelkonferansen. Meld deg på nå!

Orit Zadikevitch (48) vokste opp i kibbutz Kfar-Aza, tre kilometer fra Gaza. Som barn pleide hun å gå på markedet i Gaza og bade på stranden der. Fra 1996 ble forbindelsen brutt, etter at Yasser Arafat og palestinske myndigheter hadde fått kontroll på Gaza. I 2007 tok Hamas over. Alle jøder var allerede blitt tvangsflyttet av den israelske staten to år tidligere. I dag er Orit skilt og mor til fire barn mellom 11 og 21 år. Den eldste er soldat i det israelske forsvaret. Til daglig jobber hun som studentrådgiver på Sapir Academic College.

Anat Maoz (54) har bodd i Kibbutz Nahal Oz siden 1995. Hun er gift og har tre barn mellom 22 og 27 år. Etter det tragiske dødsfallet til Daniel Tragerman (4) under Gaza-krigen i 2014, bestemte Anat seg for å få opp moralen i kibbutzen ved å få yngre folk til å bosette seg der. Nå har de egne prosjekter for unge før og etter militærtjenesten og for studenter. Siden de satser så mye på å tilrettelegge for unge, ser de også at unge som har flyttet fra kibbutzen vender tilbake. Til daglig er hun utviklingsrådgiver hos Amdocs i Sderot.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart