Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Islendinger vender ryggen til haterne og dobler medlemstallet i MIFF

For en hån mot palestinere som ønsker fred, frihet og demokrati at islandske "hatere" dingler deres nasjonale symbol foran noen hundre millioner tv-seere. (Skjermdump NRK)
Du kan også skrive under på en internasjonal protestaksjon.

Det islandske bandet Hatari (Haterne) avsluttet sitt bidrag i Eurovision med å bryte konkurransens regler. Der slås det klart fast at Eurovision er et «ikke-politisk arrangement» og alle land har ansvar for å sikre at Eurovision «ikke i noe tilfelle blir politisert og/ eller instrumentalisert». Islands delegasjon skulle sikret at «ingen organisasjon, institusjon, politisk sak eller annen sak, firma, merkevare, produkt eller tjeneste blir promotert». Reglene gir det inn med teskje: «Ingen tekster, taler, handlinger av en politisk, kommersiell eller lignende natur skal tillates under Eurovision.»

Det var for vanskelig for haterne å forstå, og tydeligvis også for vanskelig for delegasjonslederne til Ríkisútvarpið (RÚV), Islands motsvar til NRK. Bandmedlemmene viftet med Palestina-banner da de mottok sine publikumspoeng.

MIFF startet heldigvis arbeid på Island i mars, både med nettside og Facebook-side. I dag har en av MIFFs ledere på Island, Ívar Jóhann Halldórsson, sendt en protest mot RÚV som vil bli publisert i Islands største nettavis.

– Til tross for mine advarsler valgte RÚV å sende den politiske musikkbomben Hatari til Israel, skriver Halldórsson. Ifølge reglene kan politisk misbruk av Eurovision føre til diskvalifisering. Det er allerede samlet over 23.000 underskrifter i en internasjonal kampanje for å få Island diskvalifisert for regelbruddet.

Det er ikke bare Halldórsson som reagerer. I løpet av det siste døgnet har MIFFs medlemstall på sagaøya blitt doblet. Dermed har MIFF fått større andel medlemmer av befolkningen på Island i løpet av to måneder enn vi har fått i andel av befolkningen i Danmark etter ett år.

Hatet mot Israel er det samme både i Island, Danmark og Norge. Vi ber deg stå opp i protest mot alle dem som vil ødelegge verdens eneste jødiske stat og melde deg inn i MIFF nå!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart