For en hån mot palestinere som ønsker fred, frihet og demokrati at islandske "hatere" dingler deres nasjonale symbol foran noen hundre millioner tv-seere. (Skjermdump NRK)

Islendinger vender ryggen til haterne og dobler medlemstallet i MIFF

Du kan også skrive under på en internasjonal protestaksjon.

Det islandske bandet Hatari (Haterne) avsluttet sitt bidrag i Eurovision med å bryte konkurransens regler. Der slås det klart fast at Eurovision er et «ikke-politisk arrangement» og alle land har ansvar for å sikre at Eurovision «ikke i noe tilfelle blir politisert og/ eller instrumentalisert». Islands delegasjon skulle sikret at «ingen organisasjon, institusjon, politisk sak eller annen sak, firma, merkevare, produkt eller tjeneste blir promotert». Reglene gir det inn med teskje: «Ingen tekster, taler, handlinger av en politisk, kommersiell eller lignende natur skal tillates under Eurovision.»

Det var for vanskelig for haterne å forstå, og tydeligvis også for vanskelig for delegasjonslederne til Ríkisútvarpið (RÚV), Islands motsvar til NRK. Bandmedlemmene viftet med Palestina-banner da de mottok sine publikumspoeng.

MIFF startet heldigvis arbeid på Island i mars, både med nettside og Facebook-side. I dag har en av MIFFs ledere på Island, Ívar Jóhann Halldórsson, sendt en protest mot RÚV som vil bli publisert i Islands største nettavis.

– Til tross for mine advarsler valgte RÚV å sende den politiske musikkbomben Hatari til Israel, skriver Halldórsson. Ifølge reglene kan politisk misbruk av Eurovision føre til diskvalifisering. Det er allerede samlet over 23.000 underskrifter i en internasjonal kampanje for å få Island diskvalifisert for regelbruddet.

Det er ikke bare Halldórsson som reagerer. I løpet av det siste døgnet har MIFFs medlemstall på sagaøya blitt doblet. Dermed har MIFF fått større andel medlemmer av befolkningen på Island i løpet av to måneder enn vi har fått i andel av befolkningen i Danmark etter ett år.

Hatet mot Israel er det samme både i Island, Danmark og Norge. Vi ber deg stå opp i protest mot alle dem som vil ødelegge verdens eneste jødiske stat og melde deg inn i MIFF nå!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart