Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Bestill den nye boken Fordrivelsen

Fordrivelsen av Lyn Julius blir utgitt av MIFF i oktober 2019.
«Uten kjennskap til denne historien er det umulig å forstå Israels situasjon og hvordan israelske ledere og befolkning tenker og hvorfor de handler slik de gjør,» skriver stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan i forordet.

Nå kommer bok nummer åtte i MIFFs bokserie! Fordrivelsen av Lyn Julius beskriver hvordan mer enn 99 prosent av den jødiske befolkningen er blitt jaget og presset ut av den arabiske verden.

Hvem er jødene fra arabiske land? Hvordan var relasjonene med muslimene? Hva gjorde at jødene forlot landområdene hvor de hadde bodd i tusener av år? Hva kan vi lære av fordrivelsen av minoriteter fra Midtøsten? Disse spørsmålene svarer Lyn Julius på.

Jødene levde sammenhengende i Midtøsten og Nord-Afrika i nesten tre tusen år. Men i løpet av bare 50 år etter 1948 ble dette urfolket borte fra hele området, med unntak fra Israel. Nå gjentar den samme prosessen seg for kristne og andre minoriteter.

Før Holocaust utgjorde jødene i arabiske land omlag ti prosent av verdens jødiske befolkning. Nå utgjør jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land, og deres etterkommere, over 50 prosent av israelske jøder. Fordrivelsen forteller om hvordan disse jødene har blitt integrert i Israel. Hvordan kan deres sak bidra til fred og forsoning mellom Israel og den muslimske verden?

Mandag 18. november kl. 18:00 inviterer MIFF, MIFF Oslo og Hjelp Jødene Hjem til åpent møte i forbindelse med den andre årlige markeringen av minnedagen for jødiske flyktninger fra arabiske land. Der kan du høre forfatter av Fordrivelsen, Lyn Julius, i samtale med Jan Benjamin Rødner.

Pass på at du sikrer deg alle bøkene i MIFFs bokserie!

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart