Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nytt lokallag: MIFF Bjørnafjorden

Hallgrim Berg, sekretær i MIFF Hallingdal, var en av hovedtalerne på stiftelsesmøtet til MIFF Bjørnafjorden. (Foto: Thorstein Skårnes)
Onsdag 18. september ble det etablert et nytt lokallag i Med Israel for fred.

Onsdag 18 september inviterte MIFF til åpent møte med foredrag av Hallgrim Berg, tidligere stortingsrepresentant for Høyre, og Jens Jorde, leder for MIFF Hallingdal, i sentrum av Os.

Etter foredragene ble et interimstyre for MIFF Bjørnafjorden etablert bestående av Per Torgeir Nilsen, Jakob Enghaug og Thorstein Skårnes. Bjørnafjorden er en ny kommune i Vestland fylke som blir etablert 1. januar 2020 ved sammenslåing av kommunene Os og Fusa.

– Vi ønsker nå å jobbe aktivt for å etablere et velfungerende lokallag i Bjørnafjorden kommune, skriver det nye styret i lokallagets Facebook-gruppe. I gruppen har de allerede publisert lydopptak av foredragene til Berg og Jorde. Et større antall nye medlemmer av MIFF meldte seg også inn på møtet.

– MIFF Bjørnafjorden har fått inn flinke folk i ledelsen, og det ser bra ut for en ny lokalforening, sier Hallgrim Berg.

MIFF Bjørafjorden har allerede rukket å gjøre seg bemerket i lokalpressen. Os & Fusaposten har omtalt oppstarten, og de har også tatt inn et innlegg med kritikk av MIFF og Israel.  

– Berre ei oppløysing av Israel i si noverande form og oppretting av ein stat som ivaretek både den jødiske og palestinske befolkninga sine interesser kan føra til ei fredeleg og rettferdig løysing på konflikten, skriver Willy Kalsås, lederen for partiet Rødt i Kvinnherad.

Dermed bekrefter han behovet for et lokallag av MIFF i området bedre enn noen. De som avviser Israel som jødisk stat vil stå mye sterkere den dagen de arabiske statene i Nord-Afrika og Midtøsten har fungert bra som multireligiøse og multietniske stater over en lengre periode på noen tiår. Så lenge jødene ikke ser noen spor av at dette har fungert eller er på vei til å fungere, nekter de å bli med på noe prøveprosjekt som vil ta fra dem verdens eneste jødiske stat og skape arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Jødene har vært en minoritet i arabiske land i over 1300 år. Erfaringene frister ikke til gjentakelse.

Jens Jorde. (Foto: Thorstein Skårnes)
Fra oppstartsmøtet i MIFF Bjørnafjorden. (Foto: Thorstein Skårnes)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart