Det var en rekke spennende foredrag under MIFF Forum 2019 i Oslo. (Foto: Bjarte Bjellås)

Gjenopplev MIFF Forum 2019

Nå kan du se foredragene om igjen og om igjen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Gikk du glipp av de mange innholdsrike foredragene på MIFF Forum 2019 i Oslo, eller har du lyst til å oppleve dem igjen? Fortvil ikke! Det er gjort opptak av alle foredragene, så du kan se dem så mange ganger du vil.

Statsviteren Martin Blecher holdt foredrag om bosetninger og Vestbredden.

– De israelske bosetningene og situasjonen på Vestbredden er ikke så sort-hvit som mange fremstiller det som. Dessverre virker ikke Israels kritikere å ville forstå problematikken, sa Blecher under foredraget sitt.

Foredraget er delt opp to deler. Her kan du se del 1:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/1506108662862689/

Her kan du se del 2 av foredraget til statsviter Martin Blecher:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/461071491421734/

Jens Jorde holdt et inspirerende foredrag om israelsk teknologiutvikling.

– Det er et eventyr, for ikke å si et mirakel, det som har skjedd i Israel, sa Jorde, som viste til at det finnes tusenvis av oppstartsbedrifter i Israel. Det er kun Silicon Valley i USA som slår Tel Aviv på antall oppstartsbedrifter.

Hele foredraget til lederen i MIFF Hallingdal kan du se her:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/475604579967156/

Revital Yakin-Karkovsky avslørte koblinger mellom BDS og antisemittisme.

– Vi sier ikke at alle som støtter BDS er antisemitter, men organisasjonen og målet deres er antisemittisk, sa direktøren ved Israels strategidepartement.

Hele foredraget til Yakin-Karkovsky kan du se her:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/589828888222318/

Redaktør Lahav Harkov i Jerusalem Post ga et innblikk bak kulissene i israelsk politikk.

– Slik situasjonen er nå ser det ut til at vi går mot et tredje valg, men som israeler håper jeg at politikerne klarer å finne fram til et kompromiss.

Foredraget hennes om israelsk politikk kan du se i opptak her:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/570870273681497/

Harkov hadde også et foredrag om antisemittismen på venstresiden.

– Det er hele tiden antisemittismen på høyresiden som det snakkes om, mens antisemittismen på venstresiden blir helt ignorert, sa Harkov.

Foredraget om antisemittisme på venstresiden kan du se her:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/879153592486244/

Siste foredragsholder på MIFF Forum 2019 var Hagar Spiro, Israels nye viseambassadør i Norge. Hennes foredrag kan du se i opptak her:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/2516218891799419/

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart