Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Hva er så unikt med palestinerne?

Forfatter Adi Schwartz holdt sitt foredrag på videolink fra Israel. Han var første taler på Israelskonferansen 2020. (Foto: Bjarte Bjellås)

Klikk denne lenken for å se foredraget til Adi Swartz!

MIFFs Israel-konferanse 2020 startet på Scandic Forus i Stavanger fredag kveld. Første foredragsholder var den israelske forfatteren Adi Schwartz, som er medforfatter av boken «Krigen for å vende tilbake». Schwartz skulle egentlig vært til stede i Norge, men på grunn av koronasituasjonen holdt han foredraget på videolink fra Israel.

– På den ene siden sier de at de bare ønsker frihet og uavhengighet, men når de får tilbud om det, så takker de nei, sa Schwartz om at palestinske ledere gang på gang har takket nei til tilbud om sin egen stat.

Sammen med tidligere Knesset-medlem Einat Wilf, er Schwartz forfatter av boken The War of Return. Boken ble en bestselger i Israel, og kom nå i vår i engelsk oversettelse. Krigen for å vende tilbake har også kommet i norsk oversettelse, med MIFF som utgiver. Boken handler om palestinernes politiske krav om at flere millioner palestinere, som er etterkommere av palestinske flyktninger fra uavhengighetskrigen i 1948, skal ha rett til å flytte inn i Israel.

– Palestinerne er ikke bare ute etter sin egen stat, forklarte Schwartz.

I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppstod, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det. Boken viser at palestinernes krav ikke har noe juridisk grunnlag. Dersom USA, FN og EU gjør dette klart overfor palestinerne, vil det fremme fred og være til beste for begge parter.

Han viste til at det fantes mange konflikter på 1940-tallet som førte til at mennesker endte opp på flykt, men ingen av dem regnes som flyktninger i dag – utenom palestinerne.

– Hva er så unikt med palestinerne? Hvorfor har vi fortsatt palestinske flyktninger? Og ikke bare har vi palestinske flyktninger, men antallet bare øker og øker. Fra 700.000 palestinske flyktninger i 1948, så har vi 5,5 millioner registrerte flyktninger i dag, sa den israelske forfatteren.

Klikk denne lenken for å se foredraget til Adi Swartz!

PS: Israelskonferansen blir avholdt i henhold til gjeldende smittevern.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart