Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

YouTube stenger for MIFF fordi vi har avslørt hatytringer på palestinsk tv

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, i direktesending 28. mai 2021.
Den neste uken kan ikke MIFF laste opp videoer eller sende direkte på YouTube.

Torsdag 19. august hadde MIFF direktesending på Facebook og YouTube. Under sendingen fikk MIFF en e-post fra YouTube.

«Vårt team har sett på ditt innhold, og dessverre, mener vi den bryter med vår hatytring-policy. Vi har fjernet videoen ‘- Jødene er et virus som tilsvarer AIDS’», fortalte YouTube.

YouTube reagerte altså ikke på MIFFs direktesending, men likevel ble sendingen avbrutt på YouTube og opptaket fjernet. Sendingen, «FNs galskap og NRK og VGs faktafeil – AVSLØRT», er tilgjengelig på Facebook.

Nå er MIFF straffet i en uke med ikke å kunne publisere innhold på YouTube.

Videoen som YouTube reagerte på har ligget ute i årevis. Det er et kort klipp fra palestinsk TV sendt 13. mai 2005, der Ibrahim Mudayris blant annet sier at «jødene er et virus som tilsvarer AIDS». MIFF er helt enig med YouTube om at dette er en hatytring, og det er derfor vi tekstet den arabiske talen til norsk for å eksponere og motarbeide dette hatet.

MIFF har anket avgjørelsen, og vi håper YouTube vil ta til fornuft.

I juli fikk MIFF en videoklipp fjernet fra YouTube der en Hamas-talsmann, Ismail Radwan, på palestinsk tv 30. mars 2007 sa at «oppstandelsen først vil finne sted når muslimer dreper jødene». Dette sier YouTube er et brudd på reglene om ikke å slippe til «voldelige kriminelle organisasjoner». MIFF er helt enig i at Hamas er en voldelig, kriminell organisasjon, og vi har publisert dette klippet nettopp for å eksponere dette.

Vi håper noen i YouTube vil ta til fornuft, når vi nå har anket begge disse sakene.

MIFF har tidligere opplevd at YouTube har snudd etter anker, som for eksempel i 2018 og 2020. I 2019 opplevde vi at et klipp med Hamas-løgnpropaganda om Holocaust ikke kom tilbake.

En god hjelp du kan gi til MIFF, er å abonnere på vår YouTube-kanal.

Oppdatering 20. august

YouTube har avvist MIFFs anke. «Vi har gjennomgått ditt innhold nøye, og bekreftet at det bryter våre hatytringsregler. Vi vet at det sannsynligvis er skuffende nyheter, men det er vår jobb å sikre at YouTube er et trygt sted for alle.» MIFF vil dermed ikke kunne laste opp nye videoer til YouTube frem til 26. august.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart