Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Pro-israelske organisasjoner samlet på MIFFs Israelkonferanse 2022

MIFFs Israel-konferanse 2022 avholdes i Drammen. Her fra en paneldebatt mellom pro-israelske organisasjoner.
Pro-israelske organisasjoner over hele Europa møter mange av de samme utfordringene.

MIFFs Israel-konferanse 2022 er i gang i Drammen. Lørdag 14. mai var flere pro-israelske organisasjoner samlet til en paneldebatt hvor man diskuterte felles utfordringer og hvordan man kan kjempe Israels sak.

Natasha Hausdorff representerte den britiske organisasjonen UK Lawyers for Israel, Patricia Teitelbaum representerte Belgium Friends of Israel, Jackie Goodall representerte Ireland Israel Alliance og Sacha Stawski representerte den tyske organisasjonen Honestly Concerned. MIFFs daglige leder Conrad Myrland var ordstyrer i paneldebatten.

På spørsmål fra Myrland om hva som var deres største suksess, svarte Goodall fra den pro-israelske organisasjonen i Irland at de hadde bidratt til å stoppe et lovforslag som ville gjort det ulovlig å å gjøre handel med israelske bosetninger.

– Denne loven ville gjort det forbudt for irer å gjøre handel med israelere i Judea og Samaria. De som hadde gjort det kunne risikert 250.000 euro i bot eller fem år i fengsel. Det var et ekstremt lovforslag, som vi heldigvis fikk stoppet, sa hun.

Teitelbaum fra Belgium Friends of Israel sa at Belgia har mange jødiske organisasjoner, men ikke så mange pro-israelske organisasjoner.

– Det er mye antisionisme og antisemittisme i Belgia, fra både politikere og media. Mediene er eid av staten og vi hører bare én stemme. Det har vært årevis med indoktrinering fra akademika og skoler, fortalte hun under paneldebatten.

Hun sa videre at pro-palestinske organisasjoner hadde vært flinkere til å få gjennomslag hos fagforeninger og ungdom.

– Det er en av våre svakeste sider, og det tror jeg vi kan si for hele Europa. Vi må nå mer ut til de unge. Dessverre er det ikke alltid lett å få folk til å stå opp for Israel, for det kan være tøft og man møter mye motstand, forklarte hun.

Natasha Hausdorff forklarte hvordan de bekjempet feilaktige påstander om at Israel bryter folkeretten. Stawski fra Honestly Concerned fortalte at de gjorde mye av de samme tingene som MIFF. De prøvde å rette opp når mediene kom med feilaktige anklager mot Israel. De kontaktet politikere og prøvde å få frem mer av Israels argumenter.

– Det er viktig å ikke bli frustrert når man holder på med dette. Man møter mye motstand, men man får også noen seire, forklarte Stawski.

Han oppfordret flere til å ta kontakt med media og politikere.

– Ta kontakt med mediene, skriv i sosiale medier og skriv leserinnlegg når de har skrevet noe om Israel som ikke stemmer, sa han.

Her kan du se hele paneldebatten i opptak:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart