Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Prisvinnende journalist Matti Friedman til Israelkonferansen

Matti Friedman (Foto: privat)
Søndag 11. juni får du anledning å høre to spennende foredrag av den prisvinnende journalisten og forfatteren Matti Friedman under MIFFs Israelkonferanse på Scandic Fornebu.

Sett av helgen 9.-11. juni 2023 i kalenderen. Det kommer til å bli en festhelg for Israel-venner fra hele landet. Klikk her for å komme til Checkin for påmelding!

MIFF kan allerede nå kunngjøre den første foredragsholderen. Journalist og forfatter Matti Friedman skal holde foredragene «Israel og mediene» og «Jødene fra arabiske land» søndag 11. juni.

Matti Friedman har skrevet for The New York Times, The Atlantic, Tablet, Smithsonian og flere andre. Som journalist i nyhetsbyrået AP har Friedman rapportert fra Libanon, Marokko, Kaukasus og Washington D.C. Matti ble født i Toronto og bor i Jerusalem.

Israel og mediene
Like etter Gaza-krigen 2014 skrev Matti Friedman en viktig artikkel hvor han avslørte internasjonale mediers urettferdige dekning av Israel. Friedman bygde sin artikkel delvis på egen erfaring som medarbeider i nyhetsbyrået AP i Israel. Han påpekte mye av det samme som MIFF påpeker av kritikk mot mediene i Norge, blant annet hvordan mediene gir konflikter hvor Israel er involvert en ekstrem overdekning og at israelske vilje til kompromisser og fredsløsninger blir fortiet eller underrapportert. «Jeg begynte gradvis å bli oppmerksom på noe som ikke stemte i dekningen av Israel-fortellingen – gjentatte utelatelser, gjentatte overdrivelser, avgjørelser tatt ut fra politiske, ikke journalistiske, hensyn,» sier Friedman.

Jødene fra arabiske land
Israels fiender ser på Israel som en vestlig implantat i Midtøsten, et land som ikke har rot i omgivelsene. Men i virkeligheten kommer over halvparten av den jødiske befolkningen i Israel fra Midtøsten. Disse israelerne preger landets politikk, samfunn og kultur. Hvem er de, og hvorfor er de viktige i forståelsen av Israel og Midtøsten?

Friedmans forfatterskap

Friedmans bok, Spies of No Country: Secret Lives at the Birth of Israel, vant Natan-prisen 2019 og Canadian Jewish Book Award. Pumpkinflowers: A Soldier’s Story of a Forgotten War ble i 2016 hedret med “New York Times Notable Book” og var en av Amazons 10 beste bøker det året. Friedsmans første bok, The Aleppo Codex, vant Sami Rohr-prisen i 2014 og ALAs Sophie Brody-medalje. Hans siste bok, Who by Fire: War, Atonement, and the Resurrection of Leonard Cohen, kom ut i USA og Canada i mars 2022. Bøkene hans er oversatt til mer enn et dusin språk.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart