Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Se endringsforslag til MIFFs lover – hovedstyret foreslår å kutte papiravisen

Midtøsten i fokus nr. 6/2017.
Midtøsten i fokus nr. 6/2017.
Se forslag for endring i lover som hovedstyret legger fram til MIFFs generalforsamling 10. juni 2023.

MIFFs Israelkonferanse og landsmøtehelg blir avholdt på Scandic Fornebu fredag 9. juni til søndag 11. juni 2023. Gå til konferansens informasjonsside for program, priser og påmelding.

Til generalforsamlingen lørdag 10. juni legger hovedstyret fram noen endringsforslag til MIFFs lover. Se full oversikt over endringsforslagene nederst i artikkelen. Endringsforslagene åpner for stemmerett for delegater fra lokalforeninger av MIFF i utlandet (siden MIFF de siste årene er etablert i Sverige, Danmark og Island) og for digital avvikling av generalforsamlinger (skulle det bli nødvendig i framtiden). Det største endringsforslaget er å stanse faste utgivelser av papiravisen Midtøsten i fokus, og i tillegg kommer noen mindre betydelige tilpasninger og oppdateringer i språk.

Bakgrunn

Bladet «Med Israel for fred» ble første gang utgitt i 1975 som et A4-hefte. Etter at organisasjonen ble stiftet i 1978, skiftet bladet to år senere navn til «Midtøsten i fokus» og kom fra 1981 stort sett ut som en papiravis (tabloidformat) med fire til seks utgaver i året.

De siste tiårene, etter at MIFF startet med daglige oppdateringer av nettsiden (fra 2001) og fikk fulltidsansatte (fra 2007), har papiravisen i økende grad bare hatt plass til en mindre del av MIFFs nyheter og bakgrunnsartikler. Gjennom sosiale medier har MIFF også mye større rekkevidde enn papiravisen noen gang har fått.

De siste årene har det blitt en kraftig økning i kostnader knyttet til distribusjon og produksjon av papiraviser, og det er ikke grunn til å tro at denne utviklingen vil snu. Både yngre og eldre generasjoner tar i stadig økende grad til seg informasjon via skjerm, og ikke via papir. Heller ikke denne utviklingen vil snu.

Hovedstyrets forslag

På grunn av disse overordnede utviklingstrekkene foreslår MIFFs hovedstyre for generalforsamlingen i juni 2023 å kutte faste utgivelser av papiravis fra og med år 2024. Dette må avgjøres i generalforsamlingen, siden MIFFs lover for øyeblikket krever minst fire utgivelser i året.

MIFFs direkte nettokostnader knyttet til avisutgivelsene er omkring 800.000 kroner, etter at annonseinntekter er regnet med. Omstillingen vil kunne frigjøre midler slik at MIFF for eksempel kan gjøre en større satsning i sosiale medier. Uformelle undersøkelser som MIFF har gjort blant medlemmene har vist at opphør av papiravisen vil være akseptabelt for et klart flertall av medlemmene, men til syvende og sist er det generalforsamlingen som avgjør saken.

Hovedstyret ser fortsatt for seg at kommunikasjon på papir vil fortsette i form av nyhetsbrev med giro, og kanskje også sporadiske temamagasin/ informasjonshefter. Med en lovendring som stanser kravet om papiravis vil framtidige hovedstyre og ansatte få frihet til å kunne tilpasse utsendelser av dette fra år til år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart