Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Slik ble han en muslimsk sionist

Muslimske Yahya Mahamid ble opplært til å hate jøder, men brøt ut av det miljøet og endte opp som soldat i det israelske forsvaret.
Den israelske muslimen Yahya Mahamid ble opplært til å hate jøder, men endte til slutt opp som kampsoldat i det israelske forsvaret.

Fredag 9. juni åpnet MIFFs Israel-konferanse for 2023 på Scandic Fornebu utenfor Oslo. Etter en åpningstale av styreleder Lars Nordaard ble konferansen innledet av Yahya Mahamid, som fortalte om hvordan han som israelsk-arabisk muslim ble soldat i det israelske forsvaret.

– Det har ikke vært en enkel vei for å si det sånn. Det har ført til at både jeg og familien min har fått drapstrusler, fortalte han på konferansen.

Mahamid vokste opp i Umm el-Fahm, en av Israels største arabiske byer. Som mange muslimer som vokser opp i Israel, ble han opplært til å hate jøder. Han brøt ut av dette miljøet, fikk jødiske venner og tjenestegjorde til slutt i IDF.

– Jeg hadde vokst opp i en verden hvor alt var sort hvitt. Det var ingen nyanser da jeg vokste opp. Da jeg møtte jøder og ble venner med dem måtte alt jeg hadde lært meg om Israel læres på nytt, fortalte han.

Selv om Mahamid vokste opp i Israel så lærte han ingenting om antisemittisme eller holocaust i løpet av oppveksten sin i det arabiske samfunnet i Israel.

– Det eneste jeg lærte om holocaust på skolen var religionslæreren min som sa at det Hitler hadde gjort var det rette, sa han om skolegangen.

I dag omtaler han seg som muslimsk sionist og reiser verden rundt for å holde foredrag og forsvare Israel på den internasjonale arena.

– Jeg er ingen palestiner. Jeg ble født i Israel og har alltid bodd i Israel. Jeg har alltid sett på meg som israeler, fortalte han.

Mahamid sier Israel er det eneste demokratiet i Midtøsten og eneste landet som gir minoriteter som han like rettigheter og muligheter.

– Jeg er veldig glad for å se så mange av dere som støtter Israel. Det er ingen enkel jobb å gjøre, men vi har alle bestemt oss for å rette opp i den uretten som Israel utsettes for, sa han til deltakerne på konferansen.

Mahamid har også vært direkte involvert i Abraham-avtalene, hvor Israel har normalisert forholdet til flere arabiske land. Dette vil han snakke mer om på andre dagen av Israel-konferansen. Konferansen varer frem til søndag 11. juni.

Andre talere på konferansen er journalist og forfatter Matti Friedman, som skal holde foredrag om «Israel og mediene» og «Jødene fra arabiske land». I tillegg kommer Shaun Sacks fra NGO Monitor, Norges ambassadør til Israel Kåre Aas, Israels ambassadør til Norge Avi-Nir Feldklein og MIFFs danske og svenske medarbeidere Rika Greenberg og Anders Bjerkhoel.

Det er fortsatt mulig å melde seg på dagsbesøk på konferansen. Følg denne lenken her: https://app.checkin.no/event/50919/israelkonferansen-2023

Hele foredraget til Mahamid kan du se i opptak her:

Her kan du se opptak av foredraget om Abraham-avtalene:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart