Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Conrad Myrlands tale på støttemarkeringen i Oslo: Frigi gislene nå!

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, på støttemarkeringen i Oslo 15. oktober 2023.
Søndag 14. januar kl. 16 er MIFF medarrangør for en markering utenfor Stortinget. Her er Conrad Myrlands tale.

Forhåndsskrevet manus, framføring kan avvike noe fra teksten.

Shalom! Takk for at du kom!

Takk til dere modige norske jøder og norsk-israelere som har samlet oss i dag, og takk for at Med Israel for fred får være med. De siste månedene har de norske jødene opplevd den verste sikkerhetstrusselen og sine største traumer siden Holocaust. Derfor er vi i MIFF glad for å slå ring om dere her.

Vi skulle så gjerne sett at flere var her i dag! Men slik har det dessverre alltid vært i Europa og Norge, at når jødene kommer under press, er det bare noen få som forstår å støtte dem. Storsamfunnet investerer millioner av kroner i å minnes jøder som ble forfulgt og drept i tidligere generasjoner, men svikter i å stå opp for jøder som lever i dag.

De siste månedene har de norske jødene blitt utsatt for et formidabelt press til å ta avstand fra verdens eneste jødiske stat – landet hvor jødenes historie, kultur, språk og religion ble født. Men la det være klart: «Dialog» med folk som stiller som betingelse at jøder ikke skal kunne være sionister er ikke dialog, men undertrykkelse. Dere må aldri, aldri gi etter for slik krefter!

Vi er samlet i dag fordi vi aldri kommer til å glemme hva som skjedde 7. oktober.

Vi er kommet for å si nei til terror og nei til jødehat.

Men fremfor alt er vi samlet for å kreve at de israelske gislene må bli satt fri nå!

Frigi gislene nå! Frigi gislene nå! Frigi gislene nå!

Dette budskapet sender vi til Hamas. Og vi vet at det kommer fram. Hamas-tilhengere er rett bak politisperringene der borte.

Frigi gislene nå! Dette budskapet sender vi til norske medier. Hvorfor har det vært så forsvinnende lite fokus på de israelske gislene? Den samme feilen gjør Den norske kirke, LO, Amnesty, Redd Barna og hele den lange listen av norske organisasjoner som har mobilisert til demonstrasjoner mot Israel.

Hvordan kan dere ha den frekkhet å sidestille ungdommer som blir kidnappet på en festival for  trance-musikk, med palestinere som er fengslet for voldelige angrep mot israelere?

Dere later som om palestinere i israelsk fangenskap er det samme som israelere i Hamas-fangenskap. Palestinere i israelske fengsler har kommet dit etter en rettsprosess eller en umiddelbar sikkerhetstrussel, for å forhindre små og store terrorangrep, for å forhindre nye 7. oktober-massakrer.

De israelske gislene, på den andre siden, er kommet ned i de mørke tunnelene til Hamas-terroristene fordi Hamas er en islamistisk, nazi-inspirert terrorgruppe. Det er en stor skam når biskoper og organisasjonsledere ikke klarer å se forskjellen.  

Frigi gislene nå! Dette budskapet sender vi fremfor alt til den norske regjeringen. Hvis dere alltid hadde benyttet sjansen til å kreve løslatelse av gislene, og dersom dere helt fra 8. oktober hadde krevd at Hamas legger ned sine våpen, kunne vi tatt deres bekymring for de sivile lidelsene i Gaza mer alvorlig. Men i stedet har dere vendt all deres retoriske kraft mot Israel og gjort forholdet mellom Oslo og Jerusalem mer betent enn det noen gang tidligere. I morgen sender MIFF et opprop med over 4500 underskrifter hvor vi sier til Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide: Dere har behandlet Israel på en skammelig måte etter 7. oktober-massakren! Hvis du ikke har rukket å skrive under, gå inn på miff.no og gjør det i løpet av kvelden.

Alle vi som er samlet her er fortvilet over den sivile lidelsen på Gaza-stripen, men i motsetning til mange i Norge vet vi nøyaktig hvem som er ansvarlig for lidelsen. USAs utenriksminister Antony Blinken traff spikeren på hodet tidligere denne uken: «Hamas kunne ha gjort en slutt på dette 8. oktober ved ikke å skjule seg blant sivile, ved å legge ned sine våpen, ved å overgi seg, ved å løslate ofrene. Ingenting av lidelsen – ingenting av lidelsen (gjentok han) – ville ha skjedd dersom ikke Hamas hadde gjort som de gjorde 7. oktober.» Nyhetsbyrået NTB tok selvfølgelig ikke med dette sitatet, men framstilte det som om Blinken ga Israel skylden for lidelsen.

Men hvis norske ledere begynner å si det samme som USAs utenriksminister, vil de raskt se at jødehatet og Israelhatet reduseres. I stedet velger NRK, NTB, regjeringen, og særlig partiene til venstre for regjeringen, kommunikasjonsformer som gjør at hatet blir oppflammet. Dette må ta slutt, og det må ta slutt nå!

Et israelsk filmselskap har laget en sterk film med fokus på massakren på Supernova-festivalen, hvor 364 israelere ble drept. Her ble også flere av gislene kidnappet. I filmen blir intervjuer med overlevende klippet inn sammen med videoopptak fra 7. oktober.

Svensk TV og Dansk TV har sikret seg rettighetene til å vise dokumentarfilmen, men NRK takket nei. Dere hørte riktig. NRK takket nei.

Men MIFF har kjøpt rettigheter til å vise denne superviktige filmen i en rekke byer. Her i Oslo blir det visning på Litteraturhuset tirsdag 23. januar. Kl. 18.30 begynner det med foredrag av journalist Peter Beck, og deretter filmvisning. Vi håper du kommer og fyller Litteraturhuset 23. januar! Info om visninger i andre byer finner du på miff.no.

Dette er Shlomo Mansour, den eldste av gislene. Frigi gislene nå er et rop som å frigi Shlomo! La ham få komme tilbake til kibbutz Kissufim. Frigi Shlomo, så han kan fortsette å stelle sin flotte hage og lage leketøy til barnebarna! La ham få skrive nye kjærlighetsbrev til kona og feire 60 års bryllupsdag!

Shlomo ble født i Irak. Som liten gutt overlevde han Farhud-massakren i Bagdad. Minst 180 jøder ble drept, og også her ble jødene offer for den bestialske, seksualiserte volden som vi så 7. oktober.

Farhud-massakren fant sted i 1941, 7 år før det var noen «Nakba», 26 år før det var noen «okkupasjon». Farhud fant sted etter at nazistisk jødehat og islamistisk jødehat ble blandet i en dødelig cocktail. Uten dette hatet kunne en jødisk stat ha blitt opprettet i fred ved siden av alle de nye arabiske statene i området. Uten dette hatet ville det ikke blitt kriger og terror. Ingen jødiske barn hadde blitt drept. Ingen palestinske barn. Uten dette hatet, kunne palestinerne i Gaza kommet til Kissufim i fred og kjøpe Shlomos smykkekunst eller egg fra kyllingfarmen på kibbutzen. I stedet kom de med angrepsrifler og onde hensikter.

Over halvparten av jødene i Israel har bakgrunn fra arabiske og muslimske land. Fra Marokko i vest til Irak i øst utgjorde jødene en minoritet på 2 prosent da Shlomo ble født på slutten av 1930-tallet. Arealet av Israel, hvor jødene har funnet en nødhavn, er mindre enn 0,2 prosent. Det synes Hamas er alt for mye. Derfor vil de heise islams banner over hagen til Shlomo, over hele kibbutz Kissufim og over hele Israel. Alt for mange i Norge, skremmende mange, støtter opp om denne agendaen, direkte eller indirekte.

Men la oss forsikre dem: Det kommer ikke til å skje! Shlomos barn og barnebarn kommer til å gjenoppbygge kibbutzene rundt Gaza. De kommer til å fortsette å danse og de kommer til å fortsette å lage vakre hager.

Vi sier: Frigi Shlomo nå! Frigi gislene nå! Frigi Shlomo nå! Frigi gislene nå!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart