Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Odd Myrland – en sann Israel-venn er gått bort

Odd Myrland taler på støttemarkering for Israel i Stavanger i august 2014. (Foto: MIFF)
MIFF-arbeidet var et av Odd Myrlands viktigste livsverk.

Vår venn Odd Myrland er gått bort, 78 år gammel. Odd var beskjeden på egne vegne, men når det gjaldt saker han brant for var han en kraftfull og stor mann.

Odds borgerlige gjerning var som lærer. Gjennom et langt virke har tusener av skoleelever hatt gleden av å møte en engasjert og dyktig lærer med lidenskap for faget og for dem som var betrodd til hans formidlingsevne og faglige dyktighet.

Med Israel For Fred står i stor takknemlighetsgjeld til Odd. Han var redaktør av nærradioprogrammer for MIFF på 1980- og 1990-tallet, redaktør for Midtøsten i fokus i tiden 1994-2016, leder av MIFF Stavanger gjennom flere tiår og en mye brukt foredragsholder.

Odd har vært en trofast deltager på landsmøter og konferanser. Han hadde en skarp penn og en klar tanke og har vært sentral for utformingen av MIFFs profil og måte å arbeide på. Selv var Odd en personlig og sterkt troende kristen. Det gav ham styrke og mot til å stå sterkt på at MIFF skulle være religiøst og partipolitisk nøytral både i Norge og Israel. Han ville ikke ha noe av at MIFF skulle bli et kristent talerør,- slike organisasjoner er det mange nok av. Det sentrale er å samle alle gode Israel-venner, uansett hvilken religion de måtte ha. Et felles politisk engasjement gir oss alle økt styrke.

Odd mottok i 2021 MIFFs hederspris for flere tiår med sentral innsats i MIFFs informasjonsarbeide. I den anledning skrev Morten Fjell Rasmussen: «Da jeg en gang spurte Odd om det har vært verdt alle timene han har lagt ned, svarer han at ja, om han bare har klart å gjøre én nordmann litt mindre negativ til Israel, så har det vært verdt innsatsen!» Uttalelsen viser Odds beskjedenhet på sitt beste. Han hadde alltid målet klart for seg uten å ville fremheve sin egen person. Det må vi andre gjøre. I mange år var MIFFs økonomi skral og Odd arbeidet utrettelig gratis. Da økonomien var blitt bedre var det vanskelig å finne en måte å belønne ham på som han ville motta. Til det var han for beskjeden.

Det er langt mer enn én nordmann som har blitt preget av den innsatsen Odd har lagt ned i årenes løp. Han har vært med og formet hvordan MIFF tenker og kommuniserer, og dette har satt spor. Odd har vært med på å skape den organisasjonen MIFF er i dag. Odd forstod hvor viktig det er å ha ungdommen med seg. Derfor tok han med onkelbarna Fredrik og Conrad på landsmøter og andre MIFF-arrangementer som unge hjelpere. Conrad ble sentral i MIFFs arbeide og en viktig arv efter Odd. Til syvende og sist er det menneskene det handler om. Det forstod Odd til fulle.

Vi håper og tror at Odd synes han fikk lønn for strevet når han så hvordan organisasjonen vokste i antall medlemmer og innflytelse. Vi lyser fred over Odds gode minne!

Lars Johan Nordgård, styreleder i MIFF

Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF

Odd ble begravet fra Kopervik kirke fredag 2. februar 2024. MIFFs styreleder Lars Johan Nordgård leste disse minneordene i begravelsen. Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein har sendt denne kondolansehilsen på video til Odds familie og MIFFs medlemmer.

Minneord etter Odd Myrland kan skrives i kommentarfeltet under.

Minnegave i forbindelse med Odd Myrlands bortgang kan gis til Med Israel for fred.

  • Gavekonto 78770654539
  • Vipps gaver 39881

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart