Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Utleier betalte erstatning til MIFF etter kansellering av kinolokale

MIFFs nestleder Jan Benjamin Rødner. (Foto: Bjarte Bjellås)
Kino i Bergen har betalt erstatning til MIFF etter at avtale om leie ble kansellert.

I begynnelsen av februar arrangerte MIFF en fordragsturné for unge israelere. De holdt foredrag på flere skoler og i MIFFs lokalforeninger. Ved flere av møtene ble også dokumentarfilmen om massakren på musikkfestivalen i Israel 7. oktober 2023 vist.

Møtet i Bergen var planlagt og annonsert til kinoen på Lagunen storsenter, hvor selskapet Media Direct Norge er ansvarlig utleier. Én uke før møtet sa Media Direct Norge opp avtalen med MIFF:

«Vi har dessverre fått beskjed via telefon fra politiet om at de fraråder oss å gjennomføre dette arrangementet. Årsaken er sikkerheten for gjester på deres arrangement, gjester på kinoen og Lagunen Storsenter. Ved slike anbefalinger fra politiet er vår policy at vi ikke kan gjennomføre arrangementet,» skrev selskapet.

Politiet har avvist på det sterkeste at de anbefalte å avlyse arrangementet. De hadde bare kontaktet storsenteret for å koordinere sikkerheten, slik at MIFF kunne avholde vårt lovlige møte på en trygg måte, fri fra sjikane og vold fra meningsmotstandere.

Etter forhandling mellom MIFFs advokat Jan Benjamin Rødner og Media Direct Norge, har MIFF mottatt erstatning for kanselleringen av kinolokalet. Erstatningsbeløpet dekket mer enn leiekostnaden for alternativt lokale.  

«MIFF støter fra tid til annen på problemer med at anti-demokratiske og anti-israelske krefter forsøker å kneble MIFFs grunnlovfestede ytringsfrihet. Det kan skje på forskjellige måter, bl.a. ved direkte trusler eller ved litt mer subtile metoder som å arrangere motdemonstrasjoner. Dette er ikke bare plagsomt for MIFF. Det er også et alvorlig anslag mot en av hjørnestenene i vårt norske demokrati, nemlig ytringsfriheten. MIFF ville ha trodd at en kulturinstitusjon, som en kino utvilsomt er, ville holdt ytringsfrihetens fane høyt. I stedet ble MIFF møtt med et kontraktsbrudd basert på uriktige påstander som la skylden på politiet. MIFFs erfaring med politiet er at de anser sin oppgave med å beskytte ytringsfriheten som svært viktig, hvilket er reflektert i politiets henvendelse til senterledelsen. Politiet ønsket bare å legge til rette for at det hele skulle gå for seg i ordnede former,» skrev advokat Jan Benjamin Rødner i forhandlingsprosessen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart