Bli aktiv for Israel nå!

Møterommet i Den arabiske liga. (Illustrasjonsfoto: Alyssa Bernstein, flickr.com)
Møterommet i Den arabiske liga. (Illustrasjonsfoto: Alyssa Bernstein, flickr.com)

Den arabiske liga nekter å godta Israel som jødisk

Den arabiske liga gir sin fulle støtte til PA-president Mahmoud Abbas når han avviser å anerkjenne Israel som en jødisk stat.

“Rådet i Den arabiske liga bekrefter sin støtte til det palestinske lederskapet i deres forsøk på å avslutte den israelske okkupasjonen av palestinsk land og understreker sin avvisning av å anerkjenne Israel som en ‘jødisk stat’,” uttalte utenriksministrene i Den arabiske liga etter et møte i Kairo søndag.

– Det er ikke noe behov for å akseptere det israelske kravet, sier Nabil Elaraby, leder for Den arabiske liga.

Erklæringene fra samarbeidsorganisasjonen for arabiske stater kommer etter at PA-president Mahmoud Abbas gjentok sin avvisning av Israel som jødisk stat i forrige uke.

– Vi vil aldri gå med på å anerkjenne den jødiske staten, sa Abbas i en tale til studenter som også ble sendt på palestinsk tv.

I talen gjorde Abbas det også klart at “fem millioner palestinske flyktninger og deres etterkommere” vil få som mulighet å “returnere” til Israel og “få israelsk statsborgerskap”. Tidligere i mars kom PA-presidenten med noen mer moderate signaler angående “tilbakevending”, men i talen til studentene er han tilbake til normalen.

Det er ikke noe nytt at palestinske og arabiske ledere nekter å godta Israel som en jødisk stat. Det er nettopp dette som har bidratt til å gjøre konflikten i Midtøsten langvarig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0

Your Cart