Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Lite skader i jordskjelv

11. februar kl. 10:16 var det et jordskjelv som kunne merkes i hele Israel. Det målte 5 på Richters skala, og var derfor et nokså lite skjelv med hensyn til styrke. Ingen ble drept.

Et jordskjelv trenger ikke være så mye sterkere før resultatet blir helt annerledes.

 

Den verste skaden var en arbeider i Netanya som falt ned fra et stillas i 5. etasje, men skadene hans ble likevel bare beskrevet som «moderate». Ellers var det bare småskader.

Ingen bygninger falt sammen. I Akko falt en uferdig bygning delvis sammen. Ellers ble det rapportert om sprekker i en rekke bygninger. En av disse bygningene var Knesset, hvor debatten ble utsatt i to timer for at bygningen skulle kunne kontrolleres. Alle vannledninger, strømforsyninger og kloakksystemer motstod jordskjelvet. Men en del vindusruter ble knust.

Om jordskjelvet ikke var så sterkt, var det omfattende geografisk. Senteret var i nærheten av Dødehavet, og der var det sterkest. Men det kunne merkes over hele Israel, i Beirut i Libanon og i deler av Syria, foruten i Jordan.

Jordskjelvet fungerte som en slags øvelse på de rutinene som skal følges under jordskjelv: Skoler, fabrikker, kontorer, sykehus og andre arbeidsplasser ble straks evakuert, folk holdt seg utendørs til det var klart at det ikke ble etterskjelv. Enda en gang ble det synlig at det ikke finnes noe organ i Israel som kan ha det overordnede ansvaret under en jordskjelv-katastrofe og samordne alle tiltak. Det kan føre til fullt kaos hvis det blir et sterkere jordskjelv.

Og, som boligminister Effi Eitam sa, trenger ikke et jordskjelv være så mye sterkere før resultatet blir helt annerledes. Hundrevis eller tusenvis av bygninger kan bli ødelagt, og et stort antall mennesker drept eller skadet. Slike jordskjelv har vært i området tidligere, før staten Israel ble opprettet.

Men det gikk altså stort sett bra denne gangen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart