Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tårnugler mot gnagere

Tårnugle (tyto alba på latin, barn owl på engelsk) tilhører sløruglene. Den hekker i våre naboland, men hos oss i Norge stikker den bare innom av og til. I Israel er den vanlig. Bilde kan du se her.

Tårnugle (tyto alba på latin, barn owl på engelsk) tilhører sløruglene. Den hekker i våre naboland, men hos oss i Norge stikker den bare innom av og til. I Israel er den vanlig. Bilde kan du se her.

I Jerusalem og andre steder i Israel er rotter og andre gnagere en betydelig plage. Hittil har gift vært brukt for å redusere antallet. Det har blant annet ført til at hunder har dødd av giften. Noen mener at en god løsning er å sette tårnuglene i arbeid. Det er ikke noe nytt. I tyve år har kibbutz Sde Eliyahu har brukt tårnugler til å begrense rotteplagen, og det har også vært brukt andre steder.

Tårnuglene er aktive om natten. Da er de fleste andre fuglene i ro. Tårnuglene lever mest av gnagere, deres jakt går i liten grad ut over fugler.

Metoden er å ale opp tårnugler og gi dem fuglekasser hvor de kan bo. Fuglekassene er omtrent så store som en stor kjølebag, og foran dem er det en gang på 6 meter. De er nesten ikke synlige når folk spaserer i nabolaget.
Ugler er renslige dyr. Og stort sett er de rolige. De flyr lydløst. Ungene bråker av og til noe ved solnedgang. Men de fleste opplever ikke det som noe stort problem.

Nå håper naturvernere at Jerusalem kan bli blant de byene hvor gift mest mulig blir erstattet av tårnugler i kampen for å begrense bestanden av rotter og andre gnagere.

Kilde: Karin Kloosterman i Jerusalem Post 22. juni 2005.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart