Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kong Vinter viser seg i Nord-Israel

Hermon-fjellet. (Foto: Yoni Lerner, flickr.com)
Hermon-fjellet. (Foto: Yoni Lerner, flickr.com)
Helgens nedbør kom med snø til Hermonfjellet og vann til Genesaretsjøen.

Helgeværet var for mange israelere en velsignelse, mens andre helst ville holde seg inne. Nord i Israel jublet folk over snø og skiføre. Over store deler av landet ellers regnet det. Både det frosne og flytende vannet var meget kjærkomment, etter at desember måned kun gav 72 prosent nedbør av det normale. De siste syv årene har vært preget av tørre vintre. Dette har ført til vanskeligere forhold for jordbruk og mindre vann tilgjengelig til drikkevann og ellers. Eksperter har tidligere i vinter sagt at det er mulig at også dette året vil bli et tørkeår.

På Hermon-fjellet var folk fornøyde med helgeværet. Det begynte å snø fredag morgen og utover dagen ble landskapet hvitt. Tusenvis av turister kom til øvre Galilea og Golan-høyden i løpet av helgen for å nyte vinterværet. Mange israelere benytter nå anledningen til å reise til Israels eneste slalombakke for å stå på ski. Den nedre delen av fjellet skal ha en meter med nysnø, mens den øvre delen har hele 1,5 meter.

– Vinteren er ikke en velsignelse bare for bønder, men også for turistoperatører, sier Meir Levy, leder av Øvre Galilea Turismeforum og direktør for Gonen ferielandsby, til Ha‘aretz. Han sa at mange turister dro nordover i løpet av helgen for å se snøen og elvene som var fulle vann i hele området. Gonen ferielandsby var nesten full, med 90 prosent av rommene belagt. Kollegene mine rapporterer om liknende tall, opplyser Levy.

Helgens snøstorm gjorde det vanskelig å kjøre på Golan, med mange stengte veier inntil militære og sivile snøploger pløyde veien nordover. Israelere som planla dagstur nordover for å se snøen på Hermonfjellet ble frustrert over kø på veiene og saktegående trafikk også på grunn av tykk tåke i området. Veien opp til Hermonfjellet var stengt over helgen på grunn av været.

Mandag er det forventet at det kommer til å bli litt varmere i været, så det blir meldt om regn på Hermon-fjellet tirsdag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart