Skjermdump fra Ynetnews.com.

Oljefunn på Golan

Det er bekreftet funn av olje på Golan-høydene. Men det er uvisst hva oljen kan brukes til, og planene om utvinning møter sterk motstand fra naturvernorganisasjoner.

Det israelske energiselskapet Afek bekreftet i forrige uke at oljeletingen de har utført de siste månedene på de israelske Golan-høydene, nå har gitt resultater. Det er funnet oljereserver, og de søker derfor myndighetene om å få utvidet undersøkelsesprosjektet for å kunne kartlegge funnet nærmere, rapporterer Ynetnews.com.

Afek er for tiden i gang med å bore sin tredje oljebrønn på Golan-høydene, og søker om å få utvide leteprosjektet til boring av ti brønner.

Selv om det nå er bekreftet oljefunn, er det en fortsatt en rekke usikkerhetsmomenter. Man vet ikke hvor stort reservoar det dreier seg om, eller om oljereservene ligger slik til at de kan utvinnes på en økonomisk lønnsom måte. Man kjenner heller ikke til kvalitetsnivået på oljen.

Dersom det skulle vise seg at oljen holder god nok kvalitet og er praktisk mulig å utvinne, venter en langvarig miljødebatt, spår den israelske avisen. Sentrale spørsmål vil være i hvor stor grad naturen i regionen vil påvirkes, og om en eventuell oljeproduksjon vil kunne sette Gennesaretsjøen i fare.

En rekke miljøvernorganisasjoner, som Israel Union for Environmental Defense og Society for the Protection of Nature in Israel, har gått imot prosjektet. Det samme har det statlige natur- og parkvesenet. De mener at oljeboringen vil kunne ødelegge viktige vannressurser og forårsake miljøskader på Golan-høydene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart