Det har i løpet av få måneder vært rapportert om flere ulveangrep i Israel. (Foto: Wikipedia)
En norsk kvinne på ferie i Israel ble bitt av en arabisk ulv. (Foto: Wikipedia)

Willoch bitt i baken av arabisk ulv i Israel

En ulv satte tennene i baken til Ingrid I. Willoch (73) i den israelske naturparken Ein Gedi.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Nylig skrev MIFF en reportasje om nærgående ulver i den israelske villmarken. Bare i løpet av de fire siste månedene har det vært registrert ti ulveangrep. En av dem som har fått oppleve ulven på nært hold i Israel, er norske Ingrid I. Willoch (73).

Sammen med søsteren, som også var med på ferien til Israel, var hun på utflukt i naturparken Ein Gedi ved Dødehavet da nærkontakten fant sted. Willoch hadde søkt skygge på en benk under et akasietre, da hun plutselig kjente et bitt i baken.

– Plutselig kjente jeg noe som gjorde veldig vondt i baken, eller egentlig nederst i korsryggen. Jeg spratt opp og skrek til søsteren min: «Jeg ble bitt!» Jeg snudde meg i en fart, og der sto en kjempesvær bikkje, den så ut som en schäfer, men mye tynnere og med et spissere fjes, og den hadde ikke halsbånd, forteller Willoch til avisen Morgenbladet. Det var de som først omtalte den spesielle hendelsen.

Men det var ingen bikkje som hadde bitt henne. Det var en arabisk ulv, som det finnes mellom 100 og 150 av i Israel. De fleste hører til i ørkenområdet i Sør-Israel, men det er også flokker ved Galilea og i Golanhøydene. De norske søstrene prøvde å ta et bilde av ulven, men den hadde løpt avgårde før de rakk å forevige den.

Willoch var stortingsrepresentant for Høyre fra Vestfold fra 1981 til 1993, og som leder av rovviltnemnda i Akershus, Oslo og Østfold fra 2004 til 2008 var hun sterkt imot felling av ulv. Men angrepet har ikke gjort at hun har endret syn på ulv i Norge.

– Nei, naturligvis ikke. I rovviltnemnda for Østfold, Oslo og Akershus hadde vi sammen med nemnda i Hedmark ansvar for ulvene, og jeg opplevde enkelte fra Senterpartiet som vel så aggressive som ulven i Israel. De ville utrydde, mens jeg synes nå, som den gang, at det er stas at vi har løver og tigre i verden, og at det skulle bare mangle at ikke vi også bidrar til artsmangfoldet, sier hun til avisen.

Det er normalt ikke vanlig at ulver angriper mennesker. For eksempel i USA, hvor det finnes titusenvis av ulver, skjer det nesten aldri noen angrep. Ulveekspert Haim Berger mener årsaken til angrepene i Israel er at ulvene er blitt menneskevant.

Gilad Gabay, regionsdirektør i Israel Nature and Parks Authority, sier organisasjonen er klar over problemet og at de jobber med å finne løsninger på problemstillingen. Han mener turgårere som prøver å mate ulvene er det som har skapt problemet.

– Dette er en endring i atferd som er forårsaket av mennesker. Folk må forstå at de er i hjertet av naturen og at foring av dyr ikke er bra. Vi vil ikke gi oss før dette tar slutt, men da trenger vi hjelp av publikum, sier lederen i natur- og parkoppsynet.

Ulveangrepet skal ha skjedd i naturparken Ein Gedi. (Foto: Flickr)
Ulveangrepet skal ha skjedd i naturparken Ein Gedi. I bakgrunnen ligger Dødehavet. (Foto: Flickr)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart