Brøytemannskaper jobber med å måke snøen etter det kraftige snøfallet de siste dagene. (Foto: Hermon Ski Resort)
Brøytemannskaper jobber med å måke snøen etter det kraftige snøfallet de siste dagene. (Foto: Hermon Ski Resort)

Storm førte til rekordmye snø i Israel

På Hermonfjellet lavet snøen ned, mens kjærkomment regn fylte opp Genesaretsjøen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Et stormsystem som slo inn over Israel i begynnelsen av uken er i ferd med å avta. Stormen førte til at temperaturen onsdag lå på det laveste så langt denne vinteren. På Hermonfjellet er det kommet rekordmye snø, nesten én meter og vannstanden i Genesaretsjøen har steget med 20 centimeter i løpet av 48 timer, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Vannstanden i Genesaretsjøen er ventet å fortsette å stige etterhvert som vann fra nærliggende elver og bekker renner inn i den nordlige innsjøen.

Det er godt nytt, siden vannstanden fortsatt er på et svært lavt nivå.

Kraftig nedbør gjorde også at flere elver gikk over sine bredder og forårsaket flom. En soldat mistet livet da han ramlet i en elv og ble tatt av de kraftige strømmene. Langs kysten førte stormen til kraftig vind og store bølger.

De ansatte ved skianlegget på Hermonfjellet sier det har snødd i tre dager i strekk. Det er flere år siden de har opplevd tilsvarende. Det er nå opp mot én meter snø i fjellet. I løpet av helgen er det ventet at skianlegget på Hermonfjellet vil åpne skibakkene for første gang denne vinteren.

Stormen, som også førte til et kraftig byks i strømbruken i Israel, er trolig over i løpet av fredagen. Da vil temperaturene returnere til normalen.

Savner du gode skiforhold? Da er det bare å sette kursen mot Israel. (Foto: Hermon Ski Resort)
Savner du gode skiforhold? Da er det bare å sette kursen mot Israel og Hermonfjellet. (Foto: Hermon Ski Resort)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart