Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Flere små lokalsamfunn er blitt slukt av flammene. Mange biler og hus har brent opp. (Foto: Brannvesenet)

Store skogbranner herjer i Israel

Flere bolighus er blitt tatt av flammene. Flere tusen er evakuert fra sine hjem.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De siste dagene har kraftige skogbranner herjet i det sentrale Israel. Flere tusen mennesker er evakuert fra sine hjem og titalls bolighus er blitt slukt av flammene. Over 20 personer skal være skadet. Brannslukningsfly fra Italia, Hellas, Kroatia og Kypros er på vei til Israel for å bistå det israelske brannvesenet i slukkingsarbeidet, skriver nettavisen Times of Israel.

Nabolandet Egypt har også bidratt med to helikopter. Statsminister Benjamin Netanyahu takket fredag Egypts president for hjelpen. Det er også kommet tilbud om hjelp fra de palestinske selvstyremyndighetene og Russland.

Så langt har brannene ødelagt flere titalls bolighus. Over 20 personer er så langt sendt til sykehus. (Foto: Brannvesenet)

Temperaturene i Israel har de siste dagene vært skyhøye, over 40 grader i sentrale strøk, og brannvesenet frykter nye branner fredag. Ved Jordan-dalen og Dødehavet er temperaturene så høye som 48 grader. Brannene har gjort at en av hovedveiene mellom Tel Aviv og Jerusalem har vært stengt.

Ifølge sikkerhetsminister Gilad Erdan er det ikke mistanke om at brannene i det sentrale Israel er påsatt, men i Sør-Israel har brannbomber sendt fra Gaza forårsaket flere branner. Det til tross for en angivelig våpenhvile.

I feriebyen Eilat ved Rødehavet forårsaket en brann strømstans i store deler av byen. Lokalbefolkningen og turister måtte klare seg uten aircondition i en temperatur på 42 grader. Det er ventet at de høye temperaturene i Israel vil synke i løpet av lørdagen, men de vil fortsatt være høye i forhold til normalt.

Israel får hjelp av brannfly fra flere land til å takle de store skogbrannene. (Foto: Omer Shapira/Israel Fire Service)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart