Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Etter en regnfull vinter har vannstanden i Genesaretsjøen igjen steget over den nedre røde linjen. (Foto: Daniel Goodwin/Flickr)
Etter en regnfull vinter har vannstanden i Genesaretsjøen igjen steget over den røde linjen. (Foto: Daniel Goodwin/Flickr)

Genesaretsjøen steg 20 centimeter

Kraftig regnfall har gitt etterlengtet vann til den tørkerammede innsjøen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Kraftig regnvær på slutten av 2019 gjorde at Genesaretsjøen, Israels største ferskvannsinnsjø, steg 20 centimeter, skriver Times of Israel. Regnet er svært kjærkomment, da flere år med usedvanlig tørre perioder i det nordlige Israel har gjort at vannstanden i innsjøen har ligget helt på smertegrensen.

Men det kraftige regnværet, som enkelte steder kom i rekordstore mengder, har også ført til oversvømmelser og ulykker. To personer omkom da de ble tatt av vannmengdene, etter at flere elver gikk over sine bredder. Mens det har regnet kraftig i nord har det bare kommet moderate mengder regn i Sentral- og Sør-Israel. På Hermonfjellet i nord kom nedbøren som snø.

På Hermonfjellet, hvor Israels eneste skianlegg ligger, har det kommet store snømengder. (Foto: Mount Hermon ski resort)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart