Det er 17 år siden vannstanden har vært like høy i Genesaretsjøen som i år. Det har regnet kraftig i vinter. (Foto: Flickr)

For første gang på 17 år er Genesaretsjøen nesten full

Takket være en regntung vinter har innsjøen fått etterlengtet påfyll.

Samtidig som Israel og resten av verden har fokusert på å bekjempe koronapandemien, så har Genesaretsjøen steget til sitt høyeste nivå på mange år etter en regntung vinter, skriver avisen Israel Hayom.

Vannstanden i Genesaretsjøen er nå bare 49 centimeter under «den øvre røde linje», som er maksimal vannstand. Når vannstanden kommer dit er innsjøen full. Da vil myndighetene åpne slusene ved Degania for å unngå oversvømmelse i området. Dermed kan vannet fortsette på ferden ned til Dødehavet.

Den laveste vannstanden ble målt i 2001. Da var vannstanden nesten seks meter lavere enn i dag. Det er et kritisk nivå kjent som «den sorte linjen».

De siste årene har vannstanden i Genesaretsjøen vært flere meter under «den røde linjen», men det kraftigste regnværet på flere tiår har i vinter gjort at vannstanden i innsjøen har steget kraftig igjen. Forrige gang Genesaretsjøen nådde opp til den øvre røde linjen var vinteren 2003-2004.

Klikk her for å se en daglig oppdatering av vannstanden og vanntemperaturen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart