Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Nasjonalparken Banias på Golan er et populært reisemål. (Foto: Manu Greenspan/Nature and Parks Authority)

Endring i nasjonalparkene avslører at israelerne kan lære seg å planlegge på forhånd

Etter besøk i nasjonalparkene krevde online forhåndspåmelding har besøket økt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Koronapandemien fører til endring av vaner. Det viser seg at selv de mest spontane menneskene i verden klarer å planlegge en tur noen dager på forhånd, skriver Moshe Gilad i Ha’aretz.

Israel har 67 nasjonalparker og naturreservater som tar inngangspenger. De siste månedene har parkmyndighetene krevd en online forhåndspåmelding for besøk de ulike stedene. Skeptikerne advarte mot dette på forhånd, og mente israelerne ikke ville være med på noe slikt.

Men etter noen uker, ble israelerne vant med endringen. Folk er fornøyd, og besøkstallene har til og med økt med seks prosent i forhold til samme periode ifjor. Dette til tross for at turister, som ikke har kommet til Israel under koronapandemien, utgjorde en tredel av besøket i nasjonalparkene i 2019.

Ved å kreve forhåndspåmelding, kan parkmyndighetene regulere ankomsttiden for de besøkende ut over dagen. Dermed kan man for eksempel unngå et stort besøksrush midt på dagen, som ofte var vanlig tidligere. Man har også bedre kontroll på smittevern og kan bedre regulere totalt antall besøk etter naturens bæreevne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart