Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Vil kutte klimagassutslippene med 80 prosent

Kullkraftverket Orot Rabin er Israels største kraftverk. Det skal etter planen legges ned innen 2030. Deler av anlegget stenges ned allerede i løpet av 2022. Her er kraftverket fotografert fra Caesarea. (Foto: Wikipedia)
Israel bli blant annet stenge ned sine kullkraftverk innen få år.

Energidepartementet i Israel har publisert sin aller første langtidsplan for å kutte landets klimagassutslipp. Planen legger opp til at Israel skal kutte sine klimagassutslipp med 80 prosent innen 2050, skriver avisen Israel Hayom.

Blant målene i planen er stenging av alle landets kullkraftverk innen 2025. Israel har i dag to store kullkraftverk som produserer nesten 5000 megawatt med strøm. Deler av anleggene stenges allerede i 2022. Totalt vil utslippene fra energisektoren kuttes med mellom 75 og 85 prosent innen 2050.

Energibruken i landet skal også effektiviseres fra år til år.

Israel har gjennom medlemsskap i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, OECD, allerede forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp med 30 prosent innen 2030. Energiminister Yuval Steinitz sier planen, som overgår målene satt i Parisavtalen i 2015, «slår knockout» på forurensing.

Samtidig har Miljøverndepartementet kunngjort at de jobber med et lovverk for å øke energieffektiviteten, øke bruken av fornybar energi, gjøre bedre forberedelser på klimaendringer og redusere klimagassutslippene. Loven får støtte av Amit Bracha, som leder en union av miljøforkjempere i Israel.

– Vi er på vei til å bringe Israel inn på listen over land som forbereder seg på å takle klimakrisen. En israelsk klimalov er en nødvendig arv som vi må etterlate barna våre, sier Bracha, som jobber med utformingen av loven.

Energiminister Yuval Steinitz jobber med planen for å gjøre Israel til lavutslippsland. Her sammen med Benjamin Netanyahu.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart