Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mistenker at storbrann var påsatt

Etter 52 timers kamp mot flammene greide 1500 israelske brannmenn å få kontroll over en av de største brannene i Israel de siste tiårene. Nå viser satellittbilder at brannen trolig var påsatt. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Brannen var en av de største som noensinne har rammet Jerusalem-området.

En massiv skogbrann som i over to dager raste i nærheten av Jerusalem var trolig påsatt. Det viser satellittbilder av området hvor brannene oppstod, skriver avisen Yedioth Ahronot. Skogbrannen startet 15. august.

På satellittbildene som Yedioth Ahronot har fått tilgang til fra amerikanske NASA kan man se at brannen starter på samme tid på tre ulike steder, som ligger langt fra hverandre. Det er lite sannsynlig at det skjedde tilfeldig.

Avstanden mellom hvert av stedene hvor brannene startet er rundt fire kilometer. Selv før satellittbildene kom hadde politiet og brann- og redningstjenesten startet med en etterforskning av den store brannen.

De har hele tiden mistenkt at årsaken til brannen var menneskeskapt, selv om de ikke har vært sikre på om det var snakk om uaktsomhet eller en bevisst handling. Politiet vil blant annet sjekke mobiltrafikken i området.

25 kvadratkilometer med skog er ødelagt i brannen. Ti tusen dyr ble drept av flammene. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Etter 52 timer fikk 1500 brannmenn og 20 brannfly til slutt kontroll over flammene. Da situasjonen var som verst ba Israel også om internasjonal hjelp, men forespørselen ble avbrutt da brannmannskapet fikk kontroll på brannen. Også 20 palestinske brannmenn deltok i slukningsarbeidet.

Flere tusen mennesker ble evakuert. En stund var universitetssykehuset i Jerusalem i fare. 25 kvadratkilometer med skog ble ødelagt og ifølge park- og naturmyndighetene ble over ti tusen dyr drept i skogbrannen. Det kan ta flere tiår før naturen kommer seg etter skadene på det økologiske systemet.

– Det har vær trist å være vitne til denne brannen. Jeg har sett hvordan flammene har gjort Jerusalem-distriktets grønne lunge helt svart. Man trenger ikke å være en stor botaniker for å skjønne at det vil ta flere tiår å gjenopprette det som nå er ødelagt, sier Nisim Twito, brannsjef i Jerusalem.

https://twitter.com/AdamMilstein/status/1427007767559159815

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart