Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi er kanskje et lite land, men vårt bidrag kan bli stort

Naftali Bennett sa på klimakonferansen at Israels bidrag til kampen mot klimaendringene kan bli stor. (Foto: GPO)
Statsminister Naftali Bennett talte på klimatoppmøtet i Glasgow.

Israel vil gi et viktig bidrag i kampen mot global oppvarming ved å utnytte den teknologiske kreativiteten og oppfinnsomheten hos israelerne, til å finne løsninger «man enda ikke har kommet på». Det sa Israels statsminister Naftali Bennett til verdenslederne på FNs klimakonferanse COP26 i Glasgow.

Adferdsendring er ikke nok til å kutte utslippene i verden, mener Bennett. Han tror teknologi og innovasjon må til – og der har Israel mye å bidra med.

– Vi ønsker å bidra med Israels mest verdifulle energikilde – energien og hjernekraften til folket vårt. Den driver vår innovasjon og oppfinnsomhet. Det er her Israel kan gjøre en reell forskjell, sa han i sin tale på toppmøtet.

Israel er som kjent en oppstartsnasjon. Ingen har flere oppstartsbedrifter per innbygger. Mange av disse bedriftene utvikler fremtidens teknologi og har en kunnskap Bennett mener kan brukes til å bekjempe klimaendringer.

– Vi er mindre enn en tredjedel av størrelsen til Skottland. Vi har kanskje et lite karbonfotavtrykk, men vårt bidrag til å bekjempe klimaendringer kan bli stort, sa Bennett, som vil sette av et fond til utvikling av grønn teknologi.

I forbindelse med klimakonferansen møtte Bennett en rekke verdensledere, kongelige og andre prominente gjester. En av dem var programleder David Attenborough, kjent fra sine mange naturprogrammer. Attenborough fortalte Bennett at verden trenger at Israel finner løsninger på klimaendringene.

– Israel er nesten 60 prosent ørken, men likevel fikk vi den til å blomstre. Vi lever i et av de tørreste områdene på jorden, men likevel har vi klart å bli verdens fremste land innen vanninnovasjon, sa statsministeren i talen.

Israel deltar på klimakonferansen med en delegasjon på 120 personer. I forbindelse med konferansen ble det kjent at Israel har sluttet seg til det økende antallet land som har lovet å være helt utslippsfrie innen 2050.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart