Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nå er vinteren kommet til Israel

Det har regnet kraftig i Israel de siste dagene. Her fra Jerusalem 20. desember 2021. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)
Vinterstormen Carmel har ført til oversvømmelser og skader.

De siste dagene har vinterstormen Carmel slått inn over Israel med regn og kraftig vind. Det har ført til over 25 centimeter med snø på Hermonfjellet, mens Genesaretsjøen har steget med to centimeter, skriver Jerusalem Post.

Mandag førte Carmel til 37,5 mm nedbør i Jerusalem, 24,7 mm nedbør i Tel Aviv, 63,1 mm nedbør i Haifa og 75,1 mm nedbør i Safed. Men de kraftigste nedbørsmengdene ble registrert i Amikam, med hele 96 mm nedbør. De kraftige nedbørsmengdene førte til flom og oversvømmelser flere steder.

Ved skianlegget på Hermonfjellet har det lagt seg 25 centimeter med snø. (Foto: Mt. Hermon)

Det er ventet ytterligere nedbørsmengder i det nordlige Israel og langs Middelhavskysten, med frykt for flom langs kysten. Det er ventet ytterligere snøfall på Hermonfjellet, hvor Israels eneste skianlegg ligger.

Kraftig vind har gjort at flere trær har veltet over ende. En mann ble alvorlig skadet da et tre falt over ham i byen Netanya. Tilstanden til mannen, som fikk store hodeskader, er ustabil og livstruende. Det er ventet at de kraftige vindene vil avta. Det er også kaldere enn normalt på denne tiden av året.

En mann ble livstruende skadet da han ble truffet av et tre som falt over ende i de kraftige vindkastene. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart