Området rundt byen Tiberias opplevde to mindre jordskjelv i løpet av helgen. Ingen kom til skade. (Foto: Flash90)

To jordskjelv i Israel på under ett døgn

Ingen skal ha kommet fysisk til skade, men flere bygninger fikk materielle skader.

Et mindre jordskjelv rystet det sentrale Israel søndag 23. januar. Det var det andre jordskjelvet på under ett døgn, skriver Jerusalem Post.

Det siste skjelvet ble målt til en styrke på 3,6 på Richters skala av israelske myndigheter. Det første skjelvet hadde en styrke på 3,8 på Richters skala. Begge skjelvene var sentrert sør for Genesaretsjøen, nær byen Tiberias.

Jordskjelv av denne styrken regnes som mindre skjelv. Selv om de kan merkes av mange mennesker, forårsaker de sjeldent store skader. Helgens to jordskjelv førte kun til mindre materielle skader på enkelte bygninger.

Innbyggerne i området frykter det skal komme et kraftigere skjelv.

– Hele huset ristet. Det føltes som om vi var ombord et skip med masse bølger. Skjelvet varte i fem til ti sekunder, sier en av beboerne i området.

For bare to uker siden var det et jordskjelv på Kypros med en styrke på 6,6 som man også kjente i deler av Israel og andre steder i regionen. Eksperter frykter at Israel vil rammes av et kraftig jordskjelv i nær framtid.

– Det er ikke et spørsmål om det vil skje, men når det vil skje, sier Gili Shenhar, en pensjonert oberst i det israelske forsvaret, til Yedioth Ahronoth.

Her er historien om da Jerusalem ble rammet av et kraftig jordskjelv i 1927:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart