Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Advarer mot å svømme med haier

Haier i vannet utenfor kysten av Hadera. (Foto: Guy Levian, Israeli Nature and Parks Authority)
Store mengder hai har ankommet kysten av Israel.

Det varme vannet som strømmer ut i havet fra et industrianlegg i den israelske nordlige byen Hadera har tiltrukket seg store mengder hai. Haiene svømmer nå rundt i det varme vannet ikke langt fra land.

Israels park- og naturoppsyn advarer lokale dykkere mot å svømme i nærheten av haiene, skriver Yedioth Ahronot. Myndighetene sier haiene kan oppføre seg uforutsigbart. Haiene er av typene mørkhai og revlehai.

Disse er normalt ikke farlige, men kan reagere om de blir provosert.

Det har blitt et fenomen at haiene tar turen til det varme vannet i industriområdet utenfor Hadera når vinteren nærmer seg.

Tidligere har dykkere tatt bilder av haiene mens de har svømt ved siden av dem. Naturmyndighetene sier at haiene er truede dyrearter og at alle som skader, trakasserer eller mater dem bryter loven og risikerer straff.

– Haier i Middelhavet lider sterkt på grunn av overfiske og utilsiktet skade fra fisking, som resulterer i en utarming av bestanden, sier Yigal Ben Ari, leder av den maritime enheten i Israels park- og naturoppsyn.

– Noen ganger havner haier utilsiktet i garnet og blir kastet skadet ut igjen i havet og de dør. I Israel er haier et beskyttet dyr og av stor betydning for å bevare det maritime økosystemet, sier Ari og fortsetter:

– Siden de er rovdyr fortynner de antallet svake og langsomme dyr i systemet, som styrker andre arter og hele det maritime miljøet.

Men det er ikke bare haiene som gjør det farlig å svømme i området. Vannet som kommer fra industriområdet skaper sterke strømmer og turbulens, som gjør det livsfarlig for mennesker å svømme her.

Mørkhaien kan bli fire meter lang og veie opp mot 350 kilo, mens revlehai er noe mindre mindre og blir opp til 2,5 meter lang og 100 kilo.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart