Haier i vannet utenfor kysten av Hadera. (Foto: Guy Levian, Israeli Nature and Parks Authority)

Advarer mot å svømme med haier

Store mengder hai har ankommet kysten av Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det varme vannet som strømmer ut i havet fra et industrianlegg i den israelske nordlige byen Hadera har tiltrukket seg store mengder hai. Haiene svømmer nå rundt i det varme vannet ikke langt fra land.

Israels park- og naturoppsyn advarer lokale dykkere mot å svømme i nærheten av haiene, skriver Yedioth Ahronot. Myndighetene sier haiene kan oppføre seg uforutsigbart. Haiene er av typene mørkhai og revlehai.

Disse er normalt ikke farlige, men kan reagere om de blir provosert.

Det har blitt et fenomen at haiene tar turen til det varme vannet i industriområdet utenfor Hadera når vinteren nærmer seg.

Tidligere har dykkere tatt bilder av haiene mens de har svømt ved siden av dem. Naturmyndighetene sier at haiene er truede dyrearter og at alle som skader, trakasserer eller mater dem bryter loven og risikerer straff.

– Haier i Middelhavet lider sterkt på grunn av overfiske og utilsiktet skade fra fisking, som resulterer i en utarming av bestanden, sier Yigal Ben Ari, leder av den maritime enheten i Israels park- og naturoppsyn.

– Noen ganger havner haier utilsiktet i garnet og blir kastet skadet ut igjen i havet og de dør. I Israel er haier et beskyttet dyr og av stor betydning for å bevare det maritime økosystemet, sier Ari og fortsetter:

– Siden de er rovdyr fortynner de antallet svake og langsomme dyr i systemet, som styrker andre arter og hele det maritime miljøet.

Men det er ikke bare haiene som gjør det farlig å svømme i området. Vannet som kommer fra industriområdet skaper sterke strømmer og turbulens, som gjør det livsfarlig for mennesker å svømme her.

Mørkhaien kan bli fire meter lang og veie opp mot 350 kilo, mens revlehai er noe mindre mindre og blir opp til 2,5 meter lang og 100 kilo.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart