Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Reddet løveunge fra fangenskap

Løveungen Abu Malek ble reddet fra ulovlig fangenskap av israelsk politi. (Foto: Politiet)
Løveungen Abu Malek ble kjent i sosiale medier.

Politiet og inspektører fra natur- og parkmyndighetene har reddet en løveunge fra ulovlig fangenskap i Israel, skriver Yedioth Ahronot.

Løveungen hadde blitt kjent gjennom sosiale medier, etter at det dukket opp videoer av løveungen fra flere steder rundt om i landet.

På bakgrunn av videoene gjennomførte politiet og naturoppsynet et raid mot et gjemmested i det sentrale Israel, hvor løveungen ble funnet.

– I flere uker har våre etterforskere jobbet med å lokalisere løveungen, som ble holdt ulovlig og som gikk viralt på sosiale medier. Etter å ha samlet etterretning om hvor løveungen befant seg, klarte våre styrker å bryte seg inn på gjemmestedet hvor løven ble holdt, sier Ravia Kakhlul i det sørlige politidistrikt.

Politiet mistenker at flere har vært involvert i ulovlig oppbevaring av løvungen, som er blitt kjent under navnet Abu Malek. Etter å ha blitt funnet ble løveungen undersøkt av veterinær og overført til natur- og parkmyndigheter.

Uri Laniel i israelske natur- og parkmyndigheter understreker at det er forbudt for privatpersoner å være i besittelse av ville dyr i Israel.

– Store, farlige og ville dyr som løver er ikke egnet for privat eie, både på grunn av den store faren de utgjør for mennesker og kompleksiteten ved å ta vare på dem. Å skille ungen fra moren i så tidlig alder er trolig gjort med ondsinnethet. Dette er en ulovlig praksis som bryter med dyrevernloven i Israel, sier han.

Politiet sammen med løveungen som ble reddet fra fangenskap. (Foto: Politiet)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart