Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Reddet løveunge fra fangenskap

Løveungen Abu Malek ble reddet fra ulovlig fangenskap av israelsk politi. (Foto: Politiet)
Løveungen Abu Malek ble kjent i sosiale medier.

Politiet og inspektører fra natur- og parkmyndighetene har reddet en løveunge fra ulovlig fangenskap i Israel, skriver Yedioth Ahronot.

Løveungen hadde blitt kjent gjennom sosiale medier, etter at det dukket opp videoer av løveungen fra flere steder rundt om i landet.

På bakgrunn av videoene gjennomførte politiet og naturoppsynet et raid mot et gjemmested i det sentrale Israel, hvor løveungen ble funnet.

– I flere uker har våre etterforskere jobbet med å lokalisere løveungen, som ble holdt ulovlig og som gikk viralt på sosiale medier. Etter å ha samlet etterretning om hvor løveungen befant seg, klarte våre styrker å bryte seg inn på gjemmestedet hvor løven ble holdt, sier Ravia Kakhlul i det sørlige politidistrikt.

Politiet mistenker at flere har vært involvert i ulovlig oppbevaring av løvungen, som er blitt kjent under navnet Abu Malek. Etter å ha blitt funnet ble løveungen undersøkt av veterinær og overført til natur- og parkmyndigheter.

Uri Laniel i israelske natur- og parkmyndigheter understreker at det er forbudt for privatpersoner å være i besittelse av ville dyr i Israel.

– Store, farlige og ville dyr som løver er ikke egnet for privat eie, både på grunn av den store faren de utgjør for mennesker og kompleksiteten ved å ta vare på dem. Å skille ungen fra moren i så tidlig alder er trolig gjort med ondsinnethet. Dette er en ulovlig praksis som bryter med dyrevernloven i Israel, sier han.

Politiet sammen med løveungen som ble reddet fra fangenskap. (Foto: Politiet)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart