Løveungen Abu Malek ble reddet fra ulovlig fangenskap av israelsk politi. (Foto: Politiet)

Reddet løveunge fra fangenskap

Løveungen Abu Malek ble kjent i sosiale medier.

Politiet og inspektører fra natur- og parkmyndighetene har reddet en løveunge fra ulovlig fangenskap i Israel, skriver Yedioth Ahronot.

Løveungen hadde blitt kjent gjennom sosiale medier, etter at det dukket opp videoer av løveungen fra flere steder rundt om i landet.

På bakgrunn av videoene gjennomførte politiet og naturoppsynet et raid mot et gjemmested i det sentrale Israel, hvor løveungen ble funnet.

– I flere uker har våre etterforskere jobbet med å lokalisere løveungen, som ble holdt ulovlig og som gikk viralt på sosiale medier. Etter å ha samlet etterretning om hvor løveungen befant seg, klarte våre styrker å bryte seg inn på gjemmestedet hvor løven ble holdt, sier Ravia Kakhlul i det sørlige politidistrikt.

Politiet mistenker at flere har vært involvert i ulovlig oppbevaring av løvungen, som er blitt kjent under navnet Abu Malek. Etter å ha blitt funnet ble løveungen undersøkt av veterinær og overført til natur- og parkmyndigheter.

Uri Laniel i israelske natur- og parkmyndigheter understreker at det er forbudt for privatpersoner å være i besittelse av ville dyr i Israel.

– Store, farlige og ville dyr som løver er ikke egnet for privat eie, både på grunn av den store faren de utgjør for mennesker og kompleksiteten ved å ta vare på dem. Å skille ungen fra moren i så tidlig alder er trolig gjort med ondsinnethet. Dette er en ulovlig praksis som bryter med dyrevernloven i Israel, sier han.

Politiet sammen med løveungen som ble reddet fra fangenskap. (Foto: Politiet)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart