Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel sender bistand til Hellas i hetebølgen

Hellas opplever rekordhøye temperaturer og skogbranner, derfor har de bedt Israel om hjelp. På bildet er polske brannslokkingsteam som hjalp til med å slukke branner i de nordlige delene av øya Evia i Hellas i 2021. © European Union, 2021. EU Civil Protection and Humanitarian Aid. (foto: Sotiris Dimitropoulos, 18. august 2021, flickr)
Hellas har bedt Israel om hjelp til å slukke skogbranner.

Israel vil sende fly til Hellas for å hjelpe til med å slukke skogbranner midt i landets verste hetebølge, ifølge en uttalelse, skriver i24NEWS.

– Det har brutt ut enorme skogbranner i Hellas i løpet av det siste døgnet. Den greske regjeringen har bedt Israel om å sende brannslukningsfly. Israel setter pris på Hellas bidrag til å slukke skogbranner i Israel det siste tiåret, heter det også i uttalelsen.

– Etter diskusjoner med ministeren for nasjonal sikkerhet, forsvarsministeren og utenriksministeren, har statsminister Benjamin Netanyahu besluttet å sende to brannslukningsfly fra Elad-skvadronen for å bistå Hellas så lenge det er nødvendig, fortsatte uttalelsen.

Flyene forventes å ta av til Hellas i morgen tidlig.

To skogbranner, drevet av sterk vind, raste vest for Athen, mens en annen brøt ut på turistøya Rhodos, og tvang lokalbefolkningen til å ta den vanskelige avgjørelsen om å flykte fra brannen, ifølge AFP.

Med en ny hetebølge som ventes å ramme Hellas fra torsdag, oppfordret ministeren befolkningen til å være ekstra forsiktige, for å unngå å utløse nye branner.

Flere europeiske land, USA og deler av Asia har også svært høye temperaturer nå om dagen. Flere steder har temperaturen kommet opp i nesten 49 grader, noe som har ført til brann, evakuering og helseproblemer.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart