Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Conrad Myrland i Halden: Hvordan skapes det falske bildet av Israel?

Tirsdag 21. mai kl. 18.30 holder Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF), foredrag på Furulund i Aremark. Møtet arrangeres av Ordet og Israel. Det blir enkel servering og kollekt for å dekke utgiftene.

– I foredraget viser jeg at mange nordmenn har et feilaktig bilde av Israel, landets fredsvilje, palestinernes mål og palestinernes situasjon, sier Myrland.

Det kanskje beste beviset kom i en rapport fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) sommeren 2012.

Deltakerne ble presentert for påstanden: «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig.» Ni prosent svarte at det stemmer helt, 29 prosent at det stemmer nokså godt. 29 prosent mente det var umulig å svare. Kun 12 prosent kunne slå fast at det stemmer ikke i det hele tatt, 21 prosent svarte at det stemmer nokså dårlig.

– Tallene vitner om en skrikende mangel på kunnskap om Holocaust eller det som skjer i Midtøsten i dag. I de land som nazistene kontrollerte ble to tredeler av den jødiske befolkningen utryddet i et industrielt massemord i løpet av noen få år. Den palestinske befolkningen har økt med minst ti ganger de siste hundre år, til tross for stor utflytting, påpeker Myrland.

MIFF er en norsk medlemsorganisasjon stiftet i 1978. Organisasjonens formål er å spre informasjon og skape større forståelse for Israel og det jødiske folk. De siste seks årene har organisasjonen økt fra 1600 til ca. 6700 medlemmer. MIFF har 18 lokallag over hele landet. MIFF driver Nordens største pro-israelske nettsted (miff.no) og utgir informasjonsavisen Midtøsten i fokus seks ganger i året. MIFF gir også informasjon gjennom mange andre kanaler.

 

Lokal kontaktperson: Morten Lager, tlf. 907 53 131

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart