Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Conrad Myrland i Tønsberg: Hvordan skapes det falske bildet av Israel?

Onsdag 16. oktober kl. 19.00 holder Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF), foredrag på et Israel-seminar i Elihumenigheten i Tønsberg. Adresse: Husvikveien 13. Møtet er åpent for alle og det er gratis inngang.

– I foredraget viser jeg at mange nordmenn har et feilaktig bilde av Israel, landets fredsvilje, palestinernes mål og palestinernes situasjon, sier Myrland. Det kanskje beste beviset kom i en rapport fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) sommeren 2012. Deltakerne ble presentert for påstanden: «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig.» Ni prosent svarte at det stemmer helt, 29 prosent at det stemmer nokså godt. 29 prosent mente det var umulig å svare. Kun 12 prosent kunne slå fast at det stemmer ikke i det hele tatt, 21 prosent svarte at det stemmer nokså dårlig.

– Tallene vitner om en skrikende mangel på kunnskap om Holocaust eller det som skjer i Midtøsten i dag. I de land som nazistene
kontrollerte ble to tredeler av den jødiske befolkningen utryddet i et industrielt massemord i løpet av noen få år. Den palestinske befolkningen har økt med minst ti ganger de siste hundre år, til tross for stor utflytting, påpeker Myrland.
MIFF er en norsk medlemsorganisasjon stiftet i 1978. Organisasjonens formål er å spre informasjon og skape større forståelse for Israel og det jødiske folk. De siste seks årene har organisasjonen økt fra 1600 til over 6700 medlemmer. MIFF har 18 lokallag over hele landet. MIFF driver Nordens største pro-israelske nettsted (miff.no) og utgir informasjonsavisen Midtøsten i fokus seks ganger i året. MIFF gir også informasjon gjennom mange andre kanaler.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart