Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

MIFF Oslo i Litteraturhuset: Jakov Adler forteller om sin flukt fra nazistene og fra Israels kriger

Flukten fra nazistene.
Flukten fra nazistene.
Tirsdag 24. november kl. 18.00 (merk tiden!) inviterer MIFF Oslo til bokmøte i Litteraturhuset. Jakov Adler, hovedpersonen i den nye boken "Flukten fra nazistene", forteller om sitt spennende liv.
Hovedpersonen i den nye boken Flukten fra nazistene, Jakov Adler, deltar på møtet og forteller fra sitt spennende liv. Adlers livshistorie er fortalt av John Solsvik, tidligere Israel-korrespondent for avisen Dagen.
Hermon forlag presenterer boken slik:

Seks år gammel flyktet Jakov Adler i 1939 sammen med sin jødiske familie fra Tsjekkoslovakia, som trues av Nazi-Tyskland, til det frie Norge. Bare et halvt år senere sto tyske tropper på norsk jord, og den lille jødiske familien var igjen truet. I et forrykende vintervær i 1945 flyktet de til fots over grensen til Sverige.

Boken om Jakov Adler gir en solid personlig innføring i Israels moderne historie. Vi får innblikk i hva som skjedde så å si «bak scenen» både i Seksdagerskrigen (1967), Yom Kippur-krigen (1973) og de to Libanon-krigene (1982 og 1996) sett med en oppmerksom militærleges øyne. Han kjente og kjenner alle toppene i det israelske samfunnet, og forteller åpent om sine møter med dem.

Bokmøtet arrangeres i samarbeid med Hermon Forlag.

Generelt om møtene i MIFF Oslo
Vi samles normalt siste tirsdag hver måned i vårt faste lokale på Majorstuen og sier ifra i god tid hvis det blir endringer. (Merk at møtet 24. november finner sted på Litteraturhuset og begynner kl. 18.00!) Dørene åpnes kl. 18 for sosialt samvær og servering av kaffe/te, kaker og frukt. Det vil fra tid til annen være besøk av personer/firmaer som selger produkter relatert til Israel og jødisk kultur.
Selve møtet med foredrag begynner kl. 19.
Vi tar 50 kroner i inngangspenger for å dekke inn for leie av lokale, innkjøp av det vi serverer + en bok til utlodning.
Møteansvarlig: Kjetil Ravn Hansen, leder av MIFF Oslo
epost: kjetil@miff.no
Mobil: 45 24 45 98

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart