Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Julnar Moadi og Eldar Maider. Under: Reklameplakat for filmen om musikkfestival-massakren

MIFF Bergen: Ung i Israel – besøk av to unge israelere + filmen om musikkfestival-massakren

MIFF Bergen inviterer til et åpent møte onsdag 7. februar kl. 18.  med de to unge israelerne Eldar og Julnar. De er i Norge i anlednings MIFFs ungdomskonferanse i Oslo 9. -11. februar, men tar først turen innom Bergen.
Etter foredrag og spørsmålsrunde blir det visning av dokumentarfilmen om massakren på Supernova-festivalen 7. oktober. Filmen (varighet under 1 time) har hebraisk tale og er tekstet på engelsk. Traileren for filmen kan sees her.

Sted: Scandic Bergen City, Håkonsgaten 2

Påmelding med Vipps til MIFF Bergen: 626853. Pris 50 kroner.

Tid: 18.

Med sin varierte bakgrunn, interessante personlige historier og ikke minst erfaringer relatert til 7. oktober, er det duket for en interessant aften i Bergen. Alle dere som ikke er unge oppmuntres til å invitere ungdommer med på møtet.

Eldar Maider er født og oppvokst i Kfar Saba, en by rett nord for Tel Aviv.  Tidlig daglig jobber han som skyingeniør i et høyteknologisk selskap. Han er sønn av russisk-israelske foreldre, og er barnebarn av Holocaust-overlevende. Som 18-åring gikk han inn i det israelske forsvaret (IDF), der han tjente som fallskjermjeger. Under Operation Protective Edge sommeren 2014 var han på søke- og redningsteamet som var ansvarlig for medisinsk evakuering. Like etter ble Eldar utnevnt som offiser og fungerte som teamleder i det israelske offiserakademiet.  Eldar studerte ved College of Management og Academic Studies i Kfar Saba. I tillegg til studiene hadde Eldar en aktiv rolle på campus. Han deltar i Model United Nations, sjakklubb og debattklubb. På fritiden liker han å spille beachvolleyball, lese, surfe og spille gitar.

Julnar Moadi er en 23 år israelsk druser. Druserne er en arabisk og arabisktalende minoritet med en helt særegen kultur og religion (abrahamittisk). Betydningen av navnet hennes er farsi for den røde granatepleblomsten. Hun jobber i israelsk UD, avdeling for offentlig diplomati, er forskningsassistent ved Institute for National Security Study (INSS, har vært utvekslingstudent ved Venezia internasjonale universitet og deltar i Reservists on Duty – et opplegg for offentlig diplomati i Israel (Hasbara). Julnar har vært debattleder ved Blich Hight School i Ramat Gan og er uteksaminert fra Druze High School for Science and Leadership Yarka.
I 2018 ble hun kåret til en av de 18 mest innflytelsesrike tenåringene i Israel av avisen Ma’ariv.

 

Kontaktperson for arrangementet
Kjetil Ravn Hansen
Organisasjonssekretær MIFF Norge
E-post: kjetil@miff.no
Mobil: 45244598

 

Dato

feb 07 2024
Utløpt!

Tid

18:00

Sted

Scandic Bergen City
Håkonsgaten 2, 5015 Bergen

Arrangør

MIFF Bergen v/ Morten Fjell Rasmussen
Telefon
92243963
E-post
mortrasmus@hotmail.com
QR-kode
0

Your Cart