Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Daniel Stein og Gal Maloul (Foto: StandWithUs)

MIFF Bergen: Ung i Israel – Besøk av to israelske ungdommer

Velkommen til et åpent møte hos MIFF Bergen onsdag 8. februar kl. 20:30, hvor Daniel og Gal fra Israel deltar.

I møtet får du høre deres interessante historier og hvordan det er å være ungdom i Israel. Israelerne blir tolket til norsk. Alle dere som ikke er unge oppmuntres til å invitere ungdommer med på møtet.

Daniel Stein er leder for StandWithUs TEVEL High School Program i Israel. Mens han var i det israelske forsvaret (IDF) tjente Daniel som befal. Etter å ha fullført tjenesten meldte Daniel seg som frivillig medarbeider i Birthright Israel og reiste til Nord-Carolina for å jobbe som rådgiver ved Camp Judea, en jødisk sommerleir. Etter dette dro Daniel på en reise verden rundt og startet en uavhengig virksomhet. I 2018 begynte han på sin BA i bærekraft og statsvitenskap, med spesialisering på offentlig diplomati. Det gir en spesiell mening for Daniel å jobbe for StandWithUs, en organisasjon grunnlagt etter det grusomme terroristangrepet som kostet den amerikanske tenåringen Koby Mandell livet. Daniel deltok i Camp Koby, et ungdomsprogram oppkalt til Koby Mandells minne og utviklet for barn som er utsatt for terrorangrep. Han følte en naturlig dragning til denne leiren på grunn av en erfaring i hans eget liv. Påskeaften i mars 2002 begikk en Hamas-terrorist det dødeligste angrepet mot Israel under den andre intifadaen, på Park Hotel i Netanya. Daniel var der med familien. I dag forsøker Daniel gjennom sin livshistorie og denne episoden å inspirere den neste generasjonen. Har dedikerer livet sitt til å styrke israelske ungdommer gjennom StandWithUs og til å fortelle Israels historie gjennom deres egne øyne. Budskapet hans handler om respekt og forståelse av fortiden og utsikter til en bedre fremtid for hans medborgere og deres naboer i regionen.

Gal Maloul er «Alumni Manager» hos StandWithUs i Israel. Gal er født og oppvokst i Jerusalem. Hun studerte kriminologi og Midtøstenstudier ved Det hebraiske universitet. Gals foreldre immigrerte til Israel fra Marokko og Kurdistan – noe som gir henne en sterk sionistisk identitet. Under militærtjenesten var hun maskinskriver for Ofer militærdomstol, hvor hun ble vitne til de tøffe forholdene på Vestbredden og jobbet med palestinere som ikke fikk arbeidstillatelse.
I 2018 var hun prosjektleder i StandWithUs Israel Fellowship.Gal har undervist i kriminologi til utsatte ungdommer og gitt dem innsikt i ulike utfordringer i akademia. I 2019 tok Gal del i Wordswap-delegasjonen til Canada. I 2020-2022 jobbet hun som kriminaletterforsker i en avdeling som jobber med kriminelle handlinger mot unge på nettet.
På fritiden liker hun blant annet å danse og dra på stranden.

MIFF har lenge hatt et godt samarbeide med SWU og tar årlig imot en delegasjon derfra i forbindelse med ungdomskonferansen som arrangeres den påfølgende helgen. I forkant av konferansen besøker ungdommene enkelt av MIFFs lokalforeninger og ulike skoler i området. Mer om ungdomskonferansen her: https://miff.no/moter/uhelg23

 

Møtet finner sted i Speilsalen på Det Akademiske Kvarter («Kvarteret) i Bergen, Olav Kyrres gate 49, 5015 Bergen.

Velkommen!

Kontaktperson i MIFF Bergen:
Morten Fjell Rasmussen (styreleder)
E-post: mortrasmus@hotmail.com
Mobil: 92243963

Dato

feb 08 2023
Utløpt!

Tid

20:30

Sted

Det Akademiske Kvarter ("Kvarteret)
Olav Kyrres gate 49, 5015 Bergen. 

Arrangør

MIFF Bergen v/ Morten Fjell Rasmussen
Telefon
92243963
E-post
mortrasmus@hotmail.com
X
QR-kode
0

Your Cart