Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Julnar Moadi og Eldar Maider (Foto: privat)

MIFF Stavanger: Ung i Israel – besøk av to unge israelere

MIFF Stavanger inviterer til et åpent møte mandag 5. februar kl. 19, med de to unge israelerne Eldar og Julnar. De er i Norge i anlednings MIFFs ungdomskonferanse i Oslo 9. -11. februar, men tar først turen innom Stavanger.

Med sin varierte bakgrunn, interessante personlige historier og ikke minst ikke minst erfaringer relatert til 7. oktober, er det duket for en interessant aften hos MIFF Stavanger. Alle dere som ikke er unge oppmuntres til å invitere ungdommer med på møtet.

Eldar Maider er født og oppvokst i Kfar Saba, en by rett nord for Tel Aviv.  Tidlig daglig jobber han som skyingeniør i et høyteknologisk selskap. Han er sønn av russisk-israelske foreldre, og er barnebarn av Holocaust-overlevende. Som 18-åring gikk han inn i det israelske forsvaret (IDF), der han tjente som fallskjermjeger. Under Operation Protective Edge sommeren 2014 var han på søke- og redningsteamet som var ansvarlig for medisinsk evakuering. Like etter ble Eldar utnevnt som offiser og fungerte som teamleder i det israelske offiserakademiet.  Eldar studerte ved College of Management og Academic Studies i Kfar Saba. I tillegg til studiene hadde Eldar en aktiv rolle på campus. Han deltar i Model United Nations, sjakklubb og debattklubb. På fritiden liker han å spille beachvolleyball, lese, surfe og spille gitar.

Julnar Moadi er en 23 år israelsk druser. Druserne er en arabisk og arabisktalende minoritet med en helt særegen kultur og religion (abrahamittisk). Betydningen av navnet hennes er farsi for den røde granatepleblomsten. Hun jobber i israelsk UD, avdeling for offentlig diplomati, er forskningsassistent ved Institute for National Security Study (INSS, har vært utvekslingstudent ved Venezia internasjonale universitet og deltar i Reservists on Duty – et opplegg for offentlig diplomati i Israel (Hasbara). Julnar har vært debattleder ved Blich Hight School i Ramat Gan og er uteksaminert fra Druze High School for Science and Leadership Yarka.
I 2018 ble hun kåret til en av de 18 mest innflytelsesrike tenåringene i Israel av avisen Ma’ariv.

 

Generelt om møter i MIFF Stavanger:

Møtetiden i MIFF Stavanger er kl. 19:00. Møtene finner sted i Salem, Bergelandsgata 38, Stavanger. Vi leier en sal i 2. etasje med bord. Heis er tilgjengelig. Det er få parkeringsplasser rundt lokalet.
Er dere flere i bilen går det an å sette av passasjerene rett utenfor. Salem ligger bare noen minutters gange fra parkeringsplassen på Jernbanelokket. Der regner vi med at det alltid er nok plass.
Ta gjerne med litt mat og en gevinst eller to til utlodningen. En viktig del av møtet er pausen, kaffe- eller tekoppen og praten rundt bordene.
Inviter gjerne noen med deg, og vær hjertelig velkommen!

Kontaktperson i MIFF Stavanger:

Rolf Myrland (styreleder)
Mobil: 91831099
E-post: rolfmyrland@hotmail.com

Dato

feb 05 2024
Utløpt!

Tid

19:00

Sted

Salem Stavanger
Bergelandsgata 38

Arrangør

MIFF Stavanger v/ Rolf Myrland
Telefon
91831099
E-post
rolfmyrland@hotmail.com
X
QR-kode
0

Your Cart